RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny plan for Lambertseter


En reguleringsplan for Lambertseter idrettspark er på trappene. Man foreslår å legge en flerbrukshall på de eksisterende tennisbaner og dette vernede radiohuset ønskes omregulert til barnehageformål.
En reguleringsplan for Lambertseter idrettspark er på trappene. Man foreslår å legge en flerbrukshall på de eksisterende tennisbaner og dette vernede radiohuset ønskes omregulert til barnehageformål.
Sletvold arkitekter har varslet om igangsatt planarbeid for Lambertseter idrettspark.

LAMBERTSETER: Hensikten med reguleringsplanen for Lambertseter idrettspark er å legge til rette for en flerbrukshall med brytematter i tilknytning til øvrige idrettsanlegg på "Masteområdet" på Lambertseter.

Planforslaget

Det foreslås å legge flerbrukshallen på eksisterende tennisbaner. Det vernede Radiohuset, som i dag benyttes av bryteklubben, ønskes omregulert til barnehage. Videre ønsker man å oppjustere eksisterende adkomstvei med fortau fra Feltspatveien, samt å anlegge felles parkeringsareal for barnehagen og flerbrukshallen.

Arbeider i forbindelse med Arkeologisk registrering innenfor planområdet anslås å være våren 2010. Frist for merknader tilknyttet planarbeidet er 25. januar.

Jørn Karlsvik i Lambertseter fotballklubb er lettet over at reguleringsarbeidet nå er i gang, men håper fotballklubben ikke må vente til en reguleringsplan foreligger før de får den lenge lovede kunstgressbanen. 20 millioner kroner ble satt av på 2008-budsjettet til fire kunstgressbaner i Oslo, en av disse skulle anlegges på Lambertseter.

Grunnet arkeologiske funn ble arbeidet imidlertid stanset hos Riksantikvaren som oppgir at de ikke behandler enkeltsaker når en reguleringsplan er på trappene.

Håper på dispensasjon

– Det er et lite skritt på en lang vei i hvert fall, at reguleringsarbeidet er i gang, ler Karlsvik og informerer om at Idrettsetaten i desember sendte en forespørsel til Riksantikvaren om dispensasjon for kunstgressbanen.

– Vi klamrer oss fortsatt til dette håpet, inntil vi eventuelt får avslag på søknaden, sier Karlsvik. Nordstrands Blad følger opp saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere