RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny politisk behandling onsdag


Ola Elvestuen (V) (nærmest) var blant de flere hundre fremmøtte da det var allsang, taler og befaring rundt den planlagte tomten til den amerikanske ambassaden. Foto: Anders Jørstad
Ola Elvestuen (V) (nærmest) var blant de flere hundre fremmøtte da det var allsang, taler og befaring rundt den planlagte tomten til den amerikanske ambassaden. Foto: Anders Jørstad
Lederen av byutviklingskomiteen i bystyret, Ola Elvestuen (V), legger fram forslag om ny behandling av ambassadeplasseringen

HUSEBY: Det var under en demonstrasjon på Bueskytterjordet i Husebyskogen at venstrepolitikeren kunngjorde nyheten for flere hundre fremmøtte søndag.

- Ingenting er tapt før det er bygget. Jeg har hele tiden visst at kravene om 40 mål tomt og at Husebyskogen var eneste tomtealternativ ikke stemte. Man trenger bare å tenke litt kreativt for å forstå det. Derfor kommer jeg til å legge fram forslag om bygge- og deleforbud for denne plassen, meddelte Elvestuen til høylydt applaus fra de mange fremmøtte.

LES OGSÅ: Ap svikter både valgløfte og vedtak

Vunnet før

Elvestuen forklarte at plasseringsspørsmålet kan få ny politisk behandling om SV og Arbeiderpartiet ga sin tilslutning. Venstrepolitikeren understreket videre at selv om plasseringsspørsmålet ble stående, kunne politikerne gå inn for at det bygges vesentlig mindre enn 40 mål. Lederen av byutviklingskomiteen og nestlederen i Venstre fortalte om en liknende sak på Nordstrand i 2004, der han fikk bystyret til å snu i arealspørsmålet.

Det var ved 18-tiden på søndagskvelden at man kunne se den reneste folkevandringen av alle aldersgrupper til Bueskytterjordet. Og fra talerstolen innledet medlem av Aksjon Vern Husebyskogen, Åshild Watne, med politikerangrep.


LES OGSÅ: Kan stoppe ambassaden

Lo av Lae

Først gikk Watne til angrep på Arbeiderpartiet, og viste blant annet til valgbrosjyrene partiet sendte i postkassen til naboene av Husebyskogen før valget. Her gjenga hun Ap-politikerens lovnader om bevaring av Husebyskogen. Byrådsleder Erling Lae fikk heller ikke unngjelde.

- I et intervju med magasinet Fjell og vidde siterer jeg Lae: «En av de viktigste grunnene til at jeg valgte å bli byrådsleder, var ønsket om å bevare byens grønne lunger».

Sjelden kan latteren ha vært mer hørbar i Husebyskogen som etter denne gjengivelsen.

Oslos 1.-kandidat på stortingslisten for Oslo, Margarete Eide Hillestad, kunne fra talerstolen forsikre at hun kom til å sende brev til justisministeren med krav om at det foretas en risikoanalyse av området. At ambassaden ble nærmeste nabo til et idrettsanlegg for 2000 barn mente hun trengte en utredning på forhånd.

LES OGSÅ: Aksjonsgruppen tapte i Høyesterett

Til Obama

Ungdomsrepresentanter fra miljøorganisasjoner og politiske ungdomspartier viste også stor kampvilje for bevaring fra talerstolen, og ambassademotstander Margrethe Geelmuyden var takknemlig for det friske engasjementet.

Selv startet Geelmuyden høytlesning av brevet hun skal sende USAs president Barack Obama. Brevet hun gjenga på engelsk, var en appell til presidenten om å tenke miljø fremfor den fryktpolitikken forgjengeren George W. Bush hadde stått for.

Geelmuyden forteller presidenten blant annet at ettersom norske politikere alltid følger ham, hadde han en mulighet til å la miljøet vinne over frykten. Hele brevet til presidenten blir lagt ut på utube.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere