RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det var i denne blokka i Lindeberglia at en bolig nå nylig ble solgt til godt over takst. Groruddalen får stadig nye salgsrekorder å vise til. I neste uke offentliggjøres nye boligtall. Følg med på dittOslo.no
Det var i denne blokka i Lindeberglia at en bolig nå nylig ble solgt til godt over takst. Groruddalen får stadig nye salgsrekorder å vise til. I neste uke offentliggjøres nye boligtall. Følg med på dittOslo.no Foto: FOTO: Postbanken Eiendom

Ny prisrekord på bolig

Det dukker stadig opp eksempler på at boligprisene i Groruddalen er på vei opp. Nå er nok en leilighet solgt til rekordpris. Er Groruddalen i ferd med å bli et eiendomseldorado?

LINDEBERG: Nylig ble en 68 kvm selveierleilighet i Lindeberglia solgt for nær to millioner kroner, 280 000 over takst, etter bare én visning.


 
 

Riktig pris

Det var eiendomsmeglerfullmektig Haleem Wahid i Postbanken Eiendom som sto for salget. Han mener mye av grunnen til rekordsalget er at folk synes det er mer attraktivt med selveierboliger enn andre typer bolig.

– En annen viktig faktor til suksess er å prise boligen riktig. Ingen kommer på visning om boligen er priset for høyt. I dette tilfellet har vi truffet midt i blinken på prisantydning, sier han.

– Er Groruddalen i ferd med å bli et eldorado for eiendomsmeglere?

– Ja, det er ikke utenkelig om noen år. Alle vil til byen, men sentrum er dyrt. Det er litt billigere i utkanten, men det er fremdeles i Oslo. Så lenge tilstrømningen av folk er større enn boligbyggingen blir det gjerne slik, sier han.

KLIKK HER, OG LES FLERE SAKER OM BOLIG I OSLO

Ønsker jevn prisstigning

Områdesjef Hans Anders Skjølberg i Eiendomsmegler 1 Groruddalen er forsiktig med å spå hvordan prisutviklingen vil bli i årene fremover. Ifølge ham påvirkes markedet av for mange faktorer som er utenfor en meglers kontroll

– Vi meglere følger totalmarkedet vi også. Når alt var som verst i 2008 fungerte ting høvelig hos oss. Nå er det bedre, men om det er så mye bedre å være megler i Groruddalen enn i resten av Oslo er litt avhengig av hvem man snakker med, sier han.

Skjølberg sier boligprisene mot neste år kan stige så mye som opp mot 10 prosent, uten at man skal gå skoene av seg å juble for årene fremover av den grunn.

– En ønsketenking hadde vært en jevn boligprisstigning som ligger 1-2 prosent over konsumprisindeksen. At det stiger for mye år for år er heller ikke bra. Om markedet løper løpsk er det ikke bærekraftig over tid, sier han.

Neste uke offentliggjøres nye boligtall. Følg med på dittOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere