*Nettavisen* Nyheter.

Ny rekord på Lysaksjonen

Det var stor aktivitet i salgsrommet på Munkerud skole. Masse flotte ting å kjøpe for en billig penge. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

Lysaksjonen på Munkerud skole samlet inn hele 98.000 kroner.

MUNKERUD SKOLE: Lysaksjonen ble holdt for 25. gang på rad og i år går pengene til «Foruts arbeid i India for barn», som gjennom barnearbeiderprosjektet Namma Bhommi trekker barna ut fra barnearbeid og inn i skole.– Vi er kjempefornøyde. Dette er jo ny innsamlingsrekord, forteller undervisningsinspektør Wenche Svedjan.– Foreløpig har vi telt opp 98. 000 kroner i dag. Men rektor Stein Andersen er i banken nå og teller penger, så vi håper jo selvfølgelig at vi klarer å komme over kroner 100.000. Det var det som var målet vårt i år.På Lysaksjonen var det også i år stappfullt av folk og masse fine ting å kjøpe som barna hadde laget, samt stort bruktmarked med flotte leker og bøker som elever og familiene deres har donert. Det var også kafé og korpsmusikk.– Elevene har vært veldig flinke og produsert masse denne uken, forteller Svedjan.

Hele uken har elevene hatt aktiviteter knyttet opp til Lysaksjonen. De har blant annet lært om FNs barnekonvensjon og om India.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag