RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny rektor på Ila skole


Rita Hellesjø Orderud er Ilas skole nye rektor.
Rita Hellesjø Orderud er Ilas skole nye rektor.
Ila Skoles ferske rektor siterer mer enn gjerne Florence Nightingale, og priser seg lykkelig over storbyens rike kulturliv.

ILA SKOLE: Rita Hellesjø Orderud har siden hun entret den gule bygningen i Fougstadsgate 10 i fjor høst, funnet seg godt til rette som ny sjef.

– Jeg kommer fra landet der elevene er vant til store uteareler og mye frisk luft, så det er veldig annerledes å komme til en stor sentrumskole med lite uteplass, sier den nybakte rektoren.

Fordelene med Oslo by er likevel mange, og kultutilbud som kino, teater og ikke minst gleden av å bruke noe så staselig som Bislett stadion på skolens idrettsdag er noen av høydepunktene rektor trekker frem.

– Det er stort å kunne bruke Bislett stadion, ja, sier hun.

Borgen skole

Mange kjenner Ila skole fra tv-serien Borgen skole som ble vist i ungdomsprogrammet Midt i Smørøyet på 80-tallet.

– Vi har mye besøk av NRK på grunn av dette, sier rektor som forteller om hele tre henvendelser fra huset på Marienlyst i løpet av bare en uke.

– De forteller at de gjerne bruker skolen fordi den er såpass kjent fra tidligere, sier rektor som selv husker skolen fra serien.

Internasjonalt miljø

Rektor har mange positive ting å si om skolen, og trekker særlig frem at nesten 40 prosent av elevene på Ila har minoritetsbakgrunn, og at skolen har elever fra 42 forskjellige land.

– Vi har mye å lære av hverandre, sier rektor. De fleste elevene på skolen kommer fra bydelen, og barn fra Møllergata og Bolteløkka skole er de som inntar ungdomstrinnet i størst grad.

Det er flere kulturelle særegenheter på Ila skole, blant annet elevenes arbeid med musikal på niende trinnet, litteraturuke i februar og en spennende vellykket internasjonal uke som var i november, i tillegg til idrettsarrangementer.

– Ja, det er mye som skjer på Ila skole, sier en fornøyd rektor.

Viktig å stille krav

En av grunnene til at rektoren velger å pendle fra hjemkommunen og tidligere arbeidssted Sørum og Aurskog-Høland, er at hun synes det er spennende og utviklende å jobbe i en kommune som scorer best i landet på faglige resultater.

– Det er viktig å sette krav til elevene, sier rektor som er fornøyd med Ilas skoleresultater på nasjonale prøver og eksamen. Utfordinger som skolen må ta tak i er å holde ro og orden i timene, og dette løses ved såkalte skolevandringer hvor lærere turnerer rundt på skolen. Det aller viktigste mener rektor at den kjente sykepleieren Florence Nightingale en gang sa:

– Det arbeidet som duger er det som blir utført av dyktige hender, ledet av en klar hjerne og inspirert av et kjærlig hjerte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere