Ny-signert VIF-spiller legger opp

Pelle Prestberg må innse at karrieren mest sannsylig er over.

Pelle Prestberg må innse at karrieren mest sannsylig er over. Foto: Foto: VIF-hockey

Den svenske hockeyprofilen, Pelle Prestberg, signerte kontrakt med Vålerenga i forrige uke. Nå tyder alt på at han må legge skøytene på hylla etter å ha slått opp en gammel skade.

Jan Tore Kjær deler ut bestemannspris til OL-aktuelle Daniel Sørvik tidligere denne sesongen. Foto: Foto: Katarina Nordam

JORDAL: Første mandag i februar kunne blant annet dittOslo melde at Prestberg hadde skrevet kontrakt med osloklubben. Han rakk bare så vidt å trekke vålerengadrakta over hodet før han forlot Oslo og Norge igjen. Allerede første trening slo han opp hofteskaden han pådro seg for et par år siden.– Espen (“Shampo” Knutsen) kjører gutta ganske hardt på trening nå under OL-oppholdet. Prestberg trente som bare det, og så sa plutselig smekk i hofta til 39-åringen. Han fikk ganske vondt, og da han la seg den kvelden hadde han mer vondt enn da skaden oppstod første gang. Dagen etter klarte han ikke å gå, forteller Vålerengas direktør Jan Tore Kjær.

Vålerenga hadde da allerede signert kontrakt med ham, men etter å ha vært i samtale med ham, kom de frem til at VIF ikke kunne stå til ansvar. Det var en gammel skade, som ble slått opp igjen såpass tidlig i oppholdet, at Prestberg selv valgte å dra tilbake til Sverige for å bli behandlet av legene som behandlet ham sist.

Les også: Sondre Olden får likevel sin OL-debut

Ellevte februar tvitret svensken: “Tågar hemåt..ryckte upp min gamla höftskada på första träningen..vilket betyder att det nu är slutspelat”

– Det er en skade han kan komme tilbake fra, og i få fall får vi se hva som skjer da. Selv tror han dette er spikeren i kista for hockeykarrieren hans. Han sa at dersom det ikke holdt under treninger, holder det mest sannsynlig ikke, sier Kjær.

Prestberg spilte noen kamper for svenske Färjestad senest i november, da merket han ingenting til den gamle skaden. Det var med sårt hjerte den svenske klubben ikke signerte ny kontrakt med veteranen, da de heller valgte å satse på yngre spillere.

Overgangsvinduet er stengt

Det var ikke bare svensken som hadde uflaks. Også Vålerenga hadde uflaks med timingen. Da skaden oppsto, og Prestberg forlot Vålerenga, hadde overgangsvinduet stengt. Det betyr at de ikke har mulighet til å hente inn en erstatter for svensken.

Kvoten for utenlandske spillere er på syv. Mark McCutcheon var en stund VIFs syvende utlending, men canadieren måtte vike plass for svensken. Vålerenga må derfor møte sluttspillet uten å ha fylt opp kvoten.

Skadefritt lag

Det er ikke bare dårlige nyheter i stallen til Vålerenga. Etter OL-oppholdet vil to spillere være tilbake på is etter å ha vært ute med skader.

Les også: Se Vålerengas seiersrituale her

– Fredrik Csisar har hatt en overraskende bra fremgang den siste tiden. Han vil mest sannsynlig være spilleklar rundt den første kampen etter oppholdet. Det er tidligere enn vi hadde trodde, og er en god nyhet for oss. Fredrik har vist at han kan ta poeng, forteller Kjær.

Csisar har bare spilt fem kamper så langt denne sesongen. Sist kamp var mot Frisk Asker i oktober. Skaden han pådro seg tidlig i sesongen, førte til en skulderoperasjon. Løperen har sanket 40 poeng i løpet av de 49 siste kampene.

Les også: Vålerenga Hockey blir TV 2-serie

Backen, Erik Follestad Johansen, er også tilbake når sesongen setter i gang igjen. Follestad dro på seg en skade i fjorårets siste kamp mot gamleklubben Frisk Asker.

– Prestberg har noen veldig gode kvaliteter vi gjerne skulle hatt med inn i sluttspillet. Slik det ser ut nå vil vi stille et sterkt lag utover likevel. Alt tyder på at vi vil ha et helt skadefritt lag når vi skal slåss om titlene, sier Kjær.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Sport

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag