RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny søknadsfrist for frivillighetsmidler

Bydel Grünerløkka har satt ny søknadsfrist for frivillighetsmidler etter at flere store aktører gikk glipp av den opprinnelige fristen. Den nye datoen er 30. april.

GRÜNERLØKKA: Møllergata skoles musikkorps er blant dem som puster lettet ut når de nå får en ny sjanse. Samtidig er de kritiske til bydelens varslingsrutiner.
På tross av løfte fra bydelsutvalget, fikk ikke de store aktørene skriftlig beskjed om at søknadsfristen var satt til 2. mars i år mot 30. april i fjor.

For sent

Det er rart bydelen ikke reagerte når aktørene som fikk halvparten av midlene i fjor ikke søkte i år, sier Ina Frimannslund, mor og styremedlem i Møllergata skoles musikkorps.
I andre bydeler vet vi at man har rutiner på å sende ut brev når søknadsfristen endres. I bydel Grünerløkka ble fristen endret også i fjor, uten at noen fikk beskjed per brev, sier Frimannslund.
Da de fant ut om endringen tok Møllergata skoles musikkorps kontakt med korpsene på Lakkegata og Grünerløkka. Heller ikke de hadde fått med seg søknadsfristen. I fjor fikk de tre aktørene sammen med Grüner I.L. 236.000 kroner av frivillighetspotten, som til sammen er på 400.000 kroner.
Nå har korpsene lykkes i å få en utsettelse på søknadsfristen, etter at representanter derfra møtte opp i et komitémøte i bydelen. Dermed kan alle potensielle mottakere av midlene søke om støtte fram til 30. april.
Frivillighetsmidlene er helt nødvendige for å opprettholde korpstilbudet. Selv om skolen nå tilhører bydel St. Hanshaugen er 75 prosent av barna her fra bydel Grünerløkka, sier Frimannslund. Korpsets øvrige inntektskilde er hovedsakelig indre øst-midlene. Pengene derfra er øremerket materialinvesteringer.

Godt nok

Medlem av bydelsutvalgets kultur- og oppvekstkomité, Ulf Novsett (H), mener bydelen har opplyst godt nok.
Søknadsfristen ble blant annet annonsert i Østkantavisa i månedsskiftet januar/februar, sier Novsett.
Møllergata, Lakkegata og Grünerløkka begynte å følge med for sent. Hasle skolekorps så det. Det gjorde også 38 andre søkere, påpeker bydelspolitikeren.
Han bekrefter likevel at komiteen ba bydelsadministrasjonen om å varsle de faste søkerne skriftlig.
Vi sa i fjor at vi kunne være greie med de faste søkerne og sende et brev til dem, men det gikk nok i glemmeboka.
Nå er søknadsfristen uansett utvidet.
Alle stemte for. Hovedgrunnen er at her er det vesentlige søkere som ikke har fått søkt. Vi betrakter disse gruppene som veldig viktige. Det er tross alt frivillighet til barn og ungdom disse midlene er til, sier Novsett, som anbefaler søkere selv å ta en telefon til bydelen januar hvert år for å sjekke søknadsfristen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere