RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny skole kan gi smekkfull trikk

Fra neste uke kan Ljabrutrikken få opp til 600 nye passasjerer. Folk frykter kaos, selv om Ruter har noen tiltak på lur.

SJØMANNSSKOLEN: I dag er kapasiteten på trikkelinje 18 og 19, som går til Sjømannsskolen stasjon, allerede så godt som sprengt i rushtiden, melder reisende med linjen.

Når nye Kongshavn videregående skole åpner mandag skal i tillegg 540 nye elever pluss ansatte ved skolen ta seg frem til skolen.

Rektor kontaktet Ruter

Rektor ved Kongshavn, Jan Ljøner, har tidligere uttrykt bekymring for elevenes reisevei og har sendt Ruter et brev hvor han skisserer et forslag med busstransport.

Jan Ljøner ser også for seg at det kan bli aktuelt med en gangbru fra holdeplassen over til skolen for å sikre flyt i biltrafikken om morgenen.

Ekstrabusser settes inn

– Vi har fått tilbakemelding på at det kan bli mange elever som skal reise til gamle Sjømannsskolen fra Ljabruområdet i forbindelse med oppstart av Kongshavn videregående skole. Det kan da bli fullt på trikkens linje 19 om morgenen, og vi har derfor to busser i beredskap i morgenrushet som kan kjøre fra Kastellet og Holtet ved behov, forteller Gro Feldberg Janborg i Ruter.

Det er Trikken som koordinerer disse bussene, og alle som har gyldig billett har anledning til å bli med disse bussene.

LES OGSÅ: – Her blir det vanskelig å komme inn uten toppkarakter

Slik reiser du til Kongshavn

Linje 18 og 19 kjører til holdeplassen Sjømannsskolen, som ligger rett ved Kongshavn videregående skole.

– Ved behov kan det bli aktuelt å la linje 18 forlenges til Ljabru om ettermiddagen. I dag snur den på Holtet i tidsrommet 09.00 – 15.00. Dette behovet vurderes i forbindelse med skolestart, sier Janborg.

For elever som kommer fra andre sider av Oslo, er det mulig å ta busslinje 80E, som stopper på Kongshavn holdeplass på Mosseveien fra 19. august.

Også busslinje 81A, 81B eller 83 stopper på Kongshavn. Herfra tar det om lag åtte minutter å gå opp Karlsborgveien til Kongshavn videregående skole.

LES OGSÅ: Vil flytte Nordstrand vgs til Sjømannsskolen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere