RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny skole vil bli universitet


REKTORATET PÅ GRILLING: Torsdag var det grillkonsert arrangert av studentparlamentet, og Frode Eika Sandnes, pro-rektor for forsking (f.v), Olgunn Ransedokken, pro-rektor for utdanning og rektor Kari Toverud Jensen grillet for nye og gamle studenter.
REKTORATET PÅ GRILLING: Torsdag var det grillkonsert arrangert av studentparlamentet, og Frode Eika Sandnes, pro-rektor for forsking (f.v), Olgunn Ransedokken, pro-rektor for utdanning og rektor Kari Toverud Jensen grillet for nye og gamle studenter. Foto: Foto: Maria Ingolfsdatter Randahl
Ett år er gått siden høgskolene i Oslo og Akershus slo seg sammen. Rektor Kari Toverud Jensen håper at den nye høgskolen kan bli til et universitet.

BISLETT: Den 14. august åpnet dørene, og rektor Kari Toverud Jensen ønsket alle nye og gamle studenter velkommen til studiestart.

– Studiestarten har gått veldig bra! Vi er stolte over at vår semesterstart inntok det offentlige rom, og at våre mange tusen studenter var så synlige overalt i gatene rundt St. Hanshaugen, sier Jensen.– Hvordan synes du det første året etter sammenslåingen har gått?

– Det har vært et spennende år og vi har jobbet mye med strategisk plan. Når to høgskoler skal bli til én er det mye arbeid med å få enhetlige retningslinjer, forteller Jensen.

Hun legger til at arbeidet så langt har gått bra.

– Hva har vært den største utfordringen dette året?

– Vi hadde som mål at studentene skulle merke minst mulig av sammenslåingen. Det har vi fått til takket være stor innsats fra tilsatte i alle ledd, sier Jensen.

Les også: Studiestart: Vil ikke jobbe på legevakta

Vil bli universitet

– Hva er planene for det kommende året?

– Vi er i en prosess hvor vi skal legge strategien og planer fram mot 2020. En del av dette er å bli universitet. Strategien i sin helhet skal vedtas på styremøtet 28. august. Vedrørende når vi vil søke om universitetsstatus, så gjør vi det når vi er klare, forteller hun.

Jensen innrømmer at det har vært noe motstand mot universitetsplanene, men at ledelsen jobber med å involvere hele HiOA, altså studenter og tilsatte i å være sammen om universitetsambisjonene.

– Vi vet at endel bekymrer seg for om det blir nedprioritering av studenter på bachelornivå, men for oss er universitetsambisjonen er et middel for å styrke nettopp kvaliteten på utdanning og forskning. Universitetsstatusen gir oss mulighet til selv å utvikle utdanningsløp fra bachelor, videre til master, og så phd. Fordelen ved dette vil også gå andre veien, ved at bachelorutdanningene blir enda bedre knyttet til forskningen på samme område, sier Jensen.

Les hva lederen av studentparlamentet mener om å bli universitet her!

Mer anerkjennelse

– Får en skole automatisk mer anerkjennelse når den har tittelen universitet framfor høgskole?

– Ved å bli et universitet vil det gi oss internasjonale fordeler, som øker anerkjennelsen. Universitetsstatus gir oss muligheten til selv å akkreditere nye utdanninger på master og ph.d.-nivå, slik både de gamle og nye universitetene gjør i dag. Vår faglige tunge høgskole, må i dag, gå omveier fram mot å tilby studentene og samfunnet de utdanningsprogrammene det er behov for, avslutter hun.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere