*Nettavisen* Nyheter.

Ny skyskraperbok fra Bøler

Tove Nilsens bøker fra skyskraperne på Bøler har høstet stor suksess. Nå kommer den fjerde boken i serien. Arkivfoto: Trine Dahl-Johansen

I september kommer Tove Nilsen med en ny bok om livet i skyskraperne på Bøler.

BØLER: Boka heter Nede i himmelen og er den fjerde boka i serien. Det er 15 år siden den forrige boka om bølerungene kom ut.

Viktig bit var igjen

Tove forteller til Nordstrands Blad at det aldri har vært noen plan om hvor mange skyskraperbøker hun skulle skrive.

– Det var en stor bit av stoffet igjen, som jeg har visst om i mange år. Det har aldri vært noen plan med disse bøkene. Jeg trodde det skulle bli en, men så ble det tre. Da trodde jeg det skulle bli stopp. Nå har det gått nesten 15 år, men jeg kjente at det var en stor og viktig bit igjen for meg.

- Denne fjerde boka handler om skjebnen til hovedpersonen, Goggen og de samme menneskene rundt dem. De er fortsatt unge, men er på vei ut av barndommen og på god vei inn i det voksne.

Månelandingen

Den første skyskraperboka kom i 1982 og het Skyskraperengler. Så kom Skyskrapersommer i 1996 og til slutt G for Georg i 1997.

– I Nede i himmelen er handlingen fortsatt lagt til skyskraperne på Bøler og strøket rundt. I tillegg foregår boka i vinteroslo og handler om året 1969 da alt på TV handlet om å klare å lande på månen. Det å klare det var rett og slett en skjellsettende virkelighet for menneskene og jeg husker det så godt, sier Tove på telefonen med bølgeskvulp i bakgrunnen.

Større publikum

Nede i himmelen har også blitt tatt inn som hovedbok i Bokklubben Nye Bøker denne høsten. Det betyr et større publikum, siden hovedbøker av store forfattere gjerne blir solgt i 20 000-30 000 eksemplarer.

– Det er jeg kjempeglad for! Dette er ikke noe jeg tar som en selvfølge. Å få romanen sin utgitt som hovedbok handler om å være eller ikke være. I tillegg er det de første etter forlaget som har likt boken, og det betyr mye, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.