RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Torunn Jonsdatter Sundland forteller plantingen av treet bak henne symboliserer veksten de ønsker.
Torunn Jonsdatter Sundland forteller plantingen av treet bak henne symboliserer veksten de ønsker. Foto: FOTO: Vemund S. Finstad

Ny start for historiske Tveten gård

Treet som nå er plantet på Tveten gård skal vokse sammen med gården.

TVEITA: Sist torsdag ble det plantet en stor bøk på Tveten gård.

Kraftig vind tok for to år siden de fleste trærne som var på området, og prosjektleder i kulturetaten, Torunn Jonsdatter Sundland, sier plantingen av bøka representerer en symbolsk ny start, og reetablering, av historiske Tveten gård, som fremstår i ny drakt etter en omfattende renovering de siste årene.

Lang historie

Mange vet nok hvor Tveten gård ligger, men alle vet nok ikke at det bak plankegjerdet som rammer inn stedet ligger en gård som har ubrutte røtter tilbake til jernalderen.

«Tveit» er et typisk gårdsnavn på gårder som ble skilt ut fra større jernaldergårder, på ca. 5-700 tallet, altså før vikingtiden.

– Eldste del av selve bygningsmassen kan spores tilbake til 1400-tallet, forklarer Alv Hågård Gustavsen i Oslo kommunes kulturetaten.

Parkkvelder

Nå er det også snart tid for de årvisse «Parkkvelder på Tveten gård». Hele programmet kan sees på Oslo kommunes nettsider.

Blant artistene som opptrer i år finner vi Maria Haukaas Mittet, Sigvart Dagsland, Ole Paus og parkkveld-veteran Tom Lund.

Første konsert går av stabelen søndag 20. mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere