*Nettavisen* Nyheter.

Ny start for historiske Tveten gård

Torunn Jonsdatter Sundland forteller plantingen av treet bak henne symboliserer veksten de ønsker. Foto: FOTO: Vemund S. Finstad

Treet som nå er plantet på Tveten gård skal vokse sammen med gården.

TVEITA: Sist torsdag ble det plantet en stor bøk på Tveten gård.

Kraftig vind tok for to år siden de fleste trærne som var på området, og prosjektleder i kulturetaten, Torunn Jonsdatter Sundland, sier plantingen av bøka representerer en symbolsk ny start, og reetablering, av historiske Tveten gård, som fremstår i ny drakt etter en omfattende renovering de siste årene.

Lang historie

Mange vet nok hvor Tveten gård ligger, men alle vet nok ikke at det bak plankegjerdet som rammer inn stedet ligger en gård som har ubrutte røtter tilbake til jernalderen.

«Tveit» er et typisk gårdsnavn på gårder som ble skilt ut fra større jernaldergårder, på ca. 5-700 tallet, altså før vikingtiden.

– Eldste del av selve bygningsmassen kan spores tilbake til 1400-tallet, forklarer Alv Hågård Gustavsen i Oslo kommunes kulturetaten.

Parkkvelder

Nå er det også snart tid for de årvisse «Parkkvelder på Tveten gård». Hele programmet kan sees på Oslo kommunes nettsider.

Blant artistene som opptrer i år finner vi Maria Haukaas Mittet, Sigvart Dagsland, Ole Paus og parkkveld-veteran Tom Lund.

Første konsert går av stabelen søndag 20. mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.