*Nettavisen* Nyheter.

Ny start for Vålerenga

Herman Stengel i aksjon for Vålerenga på sin første trening. Foto: Foto: Katarina Nordam

Både gamle kjenninger og nye fjes var å se i Vallhall, da Vålerenga hadde årets første fotballtrening.

VALLHALL: De som tok turen til Vallhall i dag, fikk muligheten til å se de tre nyeste tilskuddene i aksjon. 18 år gamle Herman Stengel, 22 år gamle Sivert Heltne Nilsen og islendingen Vidar Örn Kjartansson på 23, hadde i dag første trening med oslolaget.

Se videointervju med Stengel og Nilsen øverst i saken!

Vålerengas trener, Kjetil Rekdal, var svært fornøyd etter mandagens trening.

– Treningen var bra synes jeg. Det var godt med innlevelse, høyt tempo og mye energi på banen i dag, forteller Rekdal.

Han la også merke til de nyeste gutta under treningen, og var fornøyd med det han så. Både av de nysignerte og av unggutta på laget.

– Gutta så veldig bra ut i dag. Det er mye talent og vilje på banen. Ikke bare av dem vi har hentet inn, men også blant unggutta i laget. Det virker veldig lovende, fortsetter Rekdal.

Treningsleir i Tyrkia

De kommende ukene venter tøff fysisk trening, og formasjons- og strukturtrening på banen. Det skal legges ned en solid mengde arbeid før laget reiser på treningsleir.

Årets treningsleir var egentlig planlagt å være på Gran Canaria, men grunnet dårlig økonomi den siste tiden, ble destinasjonen en annen.

– Treningsleiren i år blir i Tyrkia fra den sjette til fjortende februar. Vi hadde rett og slett ikke råd til å dra til Gran Canaria. Når vi får turen til Tyrkia for halve prisen, er det klart at det lønner seg. Det blir noen færre dager enn planlagt, men det blir bra. Vi gleder oss, sier Rekdal.

Les også: Enighet om lønnskutt i Vålerenga

Vil klatre på tabellen

Fjorårets sesong endte med en skuffende ellevte plass for oslolaget. For den kommende sesongen er målet å komme seg høyere opp på tabellen.

– Det er jo klart at vi har som mål å klatre et stykke på tabellen, men å bygge et nytt lag tar tid. Det er ikke noe som bare skjer over natta. Vi spiller fotball, og alt kan skje. Et av fjorårets topplag kan plutselig havne på den nedre halvdel av tabellen, og motsatt. Det er viktig med tålmodighet. Vi må ta den tiden vi trenger, jobbe hardt og skape den kulturen vi ønsker i laget, forteller Rekdal.

Spillertroppen er satt

Ifølge Kjetil Rekdal, er spillertroppen foreløpig som den skal være denne sesongen.

– Alt kan skje i fotball, og det kan derfor ikke utelukkes at det kan bli noen endringer i laget utover. Allikevel kan jeg med en gang si at det ikke vil bli som i fjor. Det vil ikke bli like mange utskiftninger denne sesongen, sier Rekdal.

Se Kjetil Rekdal vurdere 2013-sesongen i Bohemen Live her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag