RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny stemning i gammelt bygg


Offisiell åpning: Byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug (FrP), klippet snoren og åpnet dermed Østensjø bo- og servicesenter offisielt. Hun håper dette vil være et godt sted og bo og en trivelig arbeidsplass.
Offisiell åpning: Byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug (FrP), klippet snoren og åpnet dermed Østensjø bo- og servicesenter offisielt. Hun håper dette vil være et godt sted og bo og en trivelig arbeidsplass.
De 16 beboerne på Østensjø bo- og servicesenter har endelig flyttet hjem til Høyenhall.

HØYENHALL: Det er en fryd å komme på besøk til Østensjø bo- og servicesenter (ØBS) i juni 2008. Brede, lyse ganger, blomster på bordene, kunst på veggene, nye møbler og en helt ny vinterhage.

Dette er stoltheten vår! Nå gleder vi oss til vinteren så vi kan se sneen dale på taket, jubler institusjonssjef Anny Marie K. Hahne.

Åtte år

Det har tatt åtte år, fra det ble bestemt første gang at institusjonen skulle rehabiliteres, til alt er ferdig. Selve ombyggingsarbeidene har tatt ett år. Tidligere var forholdene under enhver kritikk ifølge tilsynsutvalget i Bydel Østensjø.

Nordstrands Blad var på besøk i lokalene i 2005. Da ønsket de ansatte velkommen til Øst-Europa, det fantes kun tre bad, som alle stinket.

Tre år etter er det en helt annen institusjon man kommer til. Det er ikke bare veggene som har blitt lysere, men også stemningen. Alle beboerne har fått egne bad med heis i taket. Inventar som vask og blandebatteri kan flyttes på.

Dette er en lettelse for både beboere og personalet, som slipper belastningsskader, forklarer Hahne.

Selvstendige

Et eget rom til utstyr, nytt vaskeri, et laderom for elektriske rullestoler og hypermoderne dusjstoler. Fysioterapeuten har også fått et eget rom.

Beboerne er veldig glade for å komme hjem til Høyenhall. Her har de uteplasser på to sider og gangstier de kan kjøre turer på. Kjøpesenteret er rett i nærheten, så de slipper å bruke TT-kjøring for å komme seg ut. Beboerne er mer selvstendige her, forteller avdelingssykepleier.

Vi bodde her tre uker uten møbler, men vi ville tilbake likevel, forteller Hahne.

Snorklipping

Mandag denne uken var det offisiell åpning og snoren ble klippet av byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug (FrP). Bydelsadministrasjonen, Omsorgsbygg, Sykehjemsetaten, beboere og ansatte alle var der og feiret med kanapeer.

Kari Gjærum var leid inn for å synge og blomster og kunst ble overrakt institusjonssjefen.

Slipper å vente

Ragnhild Johannessen har bodd på ØBS siden åpningen for over 30 år siden.

Det har blitt så fint! sier hun og tar med Nordstrands Blad til rommet sitt.

Det har blitt større og Johannessen er kjempefornøyd med å ha eget bad.

Før måtte vi alltid vente lenge for å komme på toalettet om morgenen. Nå har jeg mitt eget, sier hun, og forteller at hun tilbringer mye tid i det nye rommet.

Men jeg er mye ute og farter også. Derfor var det så fint å komme tilbake til Høyenhall. Herfra har jeg kort vei til kjøpesenter, eldresenter og kirken, smiler hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere