RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny storbarnehage på Trosterud?


Bygningen, som ligger ved den tidligere ridebanen, står på byantikvarens liste. En eventuell ombygging vil ivareta dette dersom politikerne ønsker å ta den i bruk for opptil 300 barnehagebarn.
Bygningen, som ligger ved den tidligere ridebanen, står på byantikvarens liste. En eventuell ombygging vil ivareta dette dersom politikerne ønsker å ta den i bruk for opptil 300 barnehagebarn.
En ombygging av Arbeidstreningsbedriften på Trosterud kan gi mellom 200-300 nye barnehageplasser. I kveld tar politikerne stilling til forslaget.

TROSTERUD: Bakgrunnen er målet om å oppnå full barnehagedekning de neste årene. Bydel Alna jobber nå hardt for å oppnå en dekningsgrad på 79 prosent innen 2015.

Blant forslag til tiltak er en storbarnehage i lokalene hvor Arbeidstreningsbedriften holder til i dag. Forslaget blir behandlet i møtet til Alna bydelsutvalg torsdag kveld.

Det er høyt fokus på å bygge barnehageplasser nå, og flere ser på nye og utradisjonelle måter å bygge på, sier bydelsdirektør Erik Kjeldstadli.

11-16 avdelinger

I forrige måned åpnet Kastanjen midlertidige barnehage med fire avdelinger kloss opptil et tilsvarende bygg i Dr. Dedichensvei. Det er ikke dette bygget, men et liknende lenger ned som nå vurderes brukt til barnehage.

Arbeidstreningsbedriften er i ferd med å flytte ut, og bygningen vurderes som svært godt egnet til barnehage. Det foreligger allerede en mulighetsstudie for rehabilitering og ombygging til barnehage.

Hovedbygningen vil kunne gi plass til 11 avdelinger med rundt 200 barn. Dersom man også ønsker å ta i bruk kantinebygningen, betyr det ytterligere fem avdelinger med rundt 88 barn.

Foruten storbarnehagen, innstilles det på å utrede muligheten for barnehage på Nordre Lindeberg gård. Dessuten kan tidligere Østausa barnehage på Furuset tas i bruk allerede til høsten.

Tredoblet husleie

Men den storstilte barnehageutbyggingen koster. Husleiekostnadene for de nye barnehagene er ventet å bli mellom dobbelt og tredobbelt så høye som for de eksisterende. Dette gjelder hele Oslo.

Kvadratmeterprisen vil gå fra 1000 kroner kvadratmeteren og opp til mellom 2000-3000 kroner kvadratmeteren. Byrådsavdelingen har lovet kompensasjon for dette de første to årene, men bydelsdirektøren innrømmer at han er bekymret.

Det er en usikkerhet om vi får det vi trenger på lengre sikt. Vi hadde ønsket oss større forutsigbarhet, sier han.

Bydelen er uansett forpliktet til å skaffe nye plasser for å oppfylle kravet om full barnehagedekning. Det er begrenset hvor lenge de midlertidige barnehagene kan opprettholdes, og Bydel Alna vil trenge 300 nye permanente plasser den neste tida.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere