RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny storfilminnspilling med stjerneskuespillere


Sjefsfotograf og fotodesigner Jon Christian Rosenlund har planlagt filmingen av “Halvbroren” i to år allerede. Her fanger han inn statistene Daniel Frikstad og Klaus Ulvestad i en Zündapp KS 750, tysk motorvogn fra 1942.
Sjefsfotograf og fotodesigner Jon Christian Rosenlund har planlagt filmingen av “Halvbroren” i to år allerede. Her fanger han inn statistene Daniel Frikstad og Klaus Ulvestad i en Zündapp KS 750, tysk motorvogn fra 1942. Foto: ALLE FOTO: LARS WEIMOTH
Suksessromanen “Halvbroren” blir dramaserie. Nå er filminnspillingen igang.

OSLO/MAJORSTUA: En god bit av Jacob Aals gate var stengt av, og en mengde mennesker, over 230 i tallet, var involvert da åpningsscenen ble filmet på Majorstua torsdag.

Alt må stemme

Lars Saabye Christensens suksessroman «Halvbroren» fra 2001, skal bli TV-serie i åtte episoder, hver av dem på 50 minutter. Dramaserien produseres for NRK av film- og tv-selskapet Monster. Regissøren heter Per-Olav Sørensen, og vi snakker med ham rett før han gyver løs på den definitivt mest kompliserte scenen:

– Her går vi fra krig til frigjøring på ett minutt. Vi kan ikke klippe scenen. Derfor må alt stemme, sier Sørensen og forteller at 150 statister og masse spesialeffekter er involvert.

Del på Facebook

Halvbrødrene

Historien starter på frigjøringsdagen 8. mai 1945, på et tørkeloft der unge Vera henger opp klesvasken og en voldtektsmann sniker seg inn på henne. Ni måneder senere fødes Fred i en drosje. Fem år senere ser Barnum dagens lys.

Skuespiller Mariann Hole har fått rollen som moren, Vera. I åpningsscenen står hun på balkongen i Jacob Aals gate med sin mor og overværer gleden over et fritt Norge, bare minutter før hun tar den skjebnesvangre turen opp på loftet for å hente rene underkjoler på tørkeloftet:

– Vera opplever veldig mye i den fasen hun skal bli voksen. Hun blir en sterk kvinne. Godtar folk for det de er. En kvinne med en slags gammel stillhet i seg, beskriver Hole.

Artikkelen fortsetter under bildet.

STERK KVINNEROLLE: Skuespiller Mariann Hole spiller Vera, moren til halvbrødrene Fred og Barnum.  

Ulike tidsepoker

Dramaserien følger videre halvbrødrenes vidt forskjellige oppvekst gjennom deler av etterkrigstiden frem til 1990-tallet i Oslo. Kortvokste Barnum, sønn av en klovn og kremmer, er kunstneren med mange pinefulle nederlag. Fred lever i taushet og i skyggen, og har mange hemmeligheter.

– Stoffet er ladet med undertrykk, og er samtidig veldig filmatisk. Dessuten blir det mye humor, forteller regissør Sørensen.

Nicolai Cleve Broch spiller Barnum og er TV-seriens jeg-stemme. Frank Kjosås gestalter rollen som Barnums storebror, den dystre bokseren Fred.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere