RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny «superhøyskole» i Oslo


VED VULKAN: Westerdals flyttet til Vulkan-området i 2011, og her er det sannsynlig at skolene samlokaliseres på kort sikt.
VED VULKAN: Westerdals flyttet til Vulkan-området i 2011, og her er det sannsynlig at skolene samlokaliseres på kort sikt. Foto: Foto: Silje Seterseter
Kommunikasjon, kreativitet og teknologi skal forenes. Til sommeren blir de tre Oslo-høyskolene Westerdals, NISS og NITH slått sammen.

OSLO: De tre skolene er respekterte innen henholdsvis kreativ kommunikasjon, innholdsproduksjon og teknologi. Dermed er det duket for en skole med internasjonal slagkraft, skal vi tro rektor ved Westerdals, Tom Kvisle.

– Det blir en moderne, stor skole som forener tre allerede sterke høyskoler på sine egne felt. Alle utviklingstrekk og fagperspektiver tilsier at vi trenger å kombinere innhold og teknologi. Det er en virkelighet som er her allerede i dag, sier Kvisle.

Den nye høyskolen får navnet Westerdals – Oslo School of Art, Communication and Technology. Ifølge ledelsen ved de tre skolene blir den nye høyskolen enestående i nordisk sammenheng.

Les også: 840 barn får ny skole

Samlokaliseres på sikt

De tre skolene ligger i dag på ulike steder i byen. I 2011 flyttet Westerdals til Vulkan-området ved Akerselva, og det er dette området som er mest aktuelt for en samlokalisering – på kort sikt.

– Samlokalisering over tid er et premiss for å få til en vellykket fusjon, og Vulkan er et spennende sted. Men vi må jobbe over tid og finne egnede lokaler. Vi trenger ikke nødvendigvis ett stort bygg, men vi vil ha gangavstand mellom våre fem planlagte fakulteter, sier Kvisle.

Den nye høyskolen vil organiseres i følgende fakulteter: kommunikasjon, teknologi, musikk og scene, ledelse og film og tv. Kvisle mener samlokaliseringen med gangavstand bør ta ett til to år.

– I et langtidsperspektiv vil det også være andre vurderinger, sier Kvisle.

Les også: Rektoren blir med på flyttelasset til Blindern videregående

Oslo-navnet er positivt

Den nye høyskolen vil ha i overkant av 1600 studenter og tilby et tjuetalls studieløp. Både bachelor-, master- og doktorgradstudier skal tilbys.

Ideen med å slå skolene sammen er ikke ny, men ble konkretisert for rundt et år siden, da det ble satt ned en prosjektgruppe. De tre skolene har samme eier, utdanningskonsernet Anton B Nilsen utdanning, men initiativet til sammenslåingen kommer ifølge Kvisle fra skolene selv.

– Det er en forutsetning at det kommer fra faglig ledelse. Eierne våre er enige i planene, sier Westerdals-rektoren.

At «Oslo» er inkludert i navnet på «superhøyskolen», er ingen tilfeldighet.

– Gjennom blant annet Westerdals jobber vi allerede en del internasjonalt, og vi ser at både kreative og akademiske miljøer kjenner igjen «Oslo» og forbinder byen med noe positivt, sier Kvisle.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere