RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny sykkelsti følger Mossveiomlegging

Til helgen legges Mosseveien ut i kaikanten forbi Sørenga og Grønlia. Sykkelstien følger med.

Oslo: Vi er klar over at sykkelstien langs Mosseveien per i dag ikke er bra nok, men det skal bli forbedringer i tida framover, sier Kjell Solem, informasjonsrådgiver i Statens vegvesen.

Bjørvikautbyggingen medfører ganske mye anleggstrafikk. Den kommer i tillegg til all tungtrafikken syklistene fra før er vant til fra Mosseveien og Havneveien. Vi henstiller derfor de myke trafikantene til å være oppmerksomme. Det arbeides nå med å forbedre skiltingen på punkter der syklister kan møte tungtrafikk.

Solem ber syklister være oppmerksom på følgende:

n På grunn av arbeidet i Bjørvikatunnelen kan syklister ikke lenger krysse under Mosseveien til Gamlebyen. Alternative ruter er lagt opp.

n Syklister sørfra må svinge ned avkjøringsrampa ved Sjursøya og følge sykkelveien inn mot sentrum.

n I juni blir det satt opp en separat gang- og sykkelbro parallelt med den midlertidige broen for biltrafikk ved Kongshavn, et par hundre meter lenger nord.

n Syklister som skal fra havneområdet og til Oslo øst kan bruke gangbroen som er satt opp over E6 mellom Sørenggate/Bispegata og Havneveien.

n Gang- og sykkelveien i havneområdet blir liggende i en delvis ny trasé langs Havneveien når både Mosseveien og Havneområdet er lagt ut i kaiområdet fra mandag 8. mai. Dette kjøremønsteret vil vare i om lag fire år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere