Ny Tåsen-direktør ved Veterinærhøyskolen

Birger Kruse fra Tåsen er ansatt som ny administrerende direktør ved Norges Veterinærhøgskole

TÅSEN/ ST. HANSHAUGEN: Birger Kruse, bosatt på Tåsen, har vært i sin nåværende stilling ved UiO siden 2000.

Før dette, fra 1994-2000, arbeidet han i Norges Forskningsråd, Strategiområdet, og var avdelingssjef for Forskningspolitisk avdeling. Kruse er 54 år gammel, født og oppvokst i Danmark, i Klampenborg ca. 10 km N for København.

Tilfreds

Han tok sin utdannelse i Danmark. Han tok sin Cand. Scient grad i biologi ved Københavns universitet i 1984, og sin Phd i naturvitenskap ved Århus Universitet i 1995. Rektor Lars Moe kommenterer ansettelsen av Birger Kruse slik;

Vi er svært tilfreds med at Birger Kruse har takket ja til tilbudet som adm. dir ved NVH. Han er en leder som kjenner det norske utdannelseskartet svært godt etter mange år som fakultetsdirektør ved UiO.

Flyttes

Jeg vil særlig trekke frem hans kvalifikasjoner når det gjelder ledelse, organisasjonsutvikling, endringsledelse innenfor offentlig sektor. Dette er kompetanse som er viktig i de prosessene NVH nå står foran i årene som kommer, sier rektor Lars Moe.

Som kjent er det vedtatt at Veterinærhøgskolen skal flyttes til Ås kommune. Det vil ta mange år før institusjonen kan flytte, men allerede nå preger flyttevedtaket virksomhetens daglige virke i stor grad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.