*Nettavisen* Nyheter.

Ny toppdirigent i Operaen

 

Han har vært toppsjef for Bolsjoj-teatret i mange år, og ledet mange av verdens fremste orkestre. Lørdag dirigerer Alexander Lazarev Operaorkestret i konsert på Hovedscenen.

Operaorkestret har hatt en solid sesong, med gjestedirigenter som Lorin Maazel, Zubin Mehta og Neeme Järvi. Nå står nok en toppdirigent på podiet.

Alexander Lazarev fikk sitt gjennombrudd i hjemlandet ved å vinne Sovjetunionens nasjonale konkurranse for dirigenter i 1971. I årene 1987 til 1995 var han både kunstnerisk leder og sjefdirigent ved Bolsjoj-teatret i Moskva. I 1992-1995 var Lazarev 1. gjestedirigent hos BBC Symphony Orchestra og siden 1997 har han vært sjefdirigent hos Royal Scottish National Orchestra.

I de senere år har han vært en regelmessig gjest hos Philharmonia Orchestra og St. Petersburg-filharmonien.

Han har også opptrådt hos Berliner Philharmoniker, Concertgebouw i Amsterdam, Münchener Philharmoniker, Bayerische Rundfunk Orchester, Orchestre National de France, Montreal Symphony, og Oslo-Filharmonien. Videre i operahus som Théâtre Royal de la Monnaie, La Scala i Milano, Opéra National de Paris, Bastille og Bayerische Staatsoper.

Lørdagens solist er den britiske pianisten John Lill. Han er kjent som en av vår tids fremste Beethoven-tolkere og er solist på komponistens klaverkonsert nr 4.
For øvrig spiller orkesteret Webers Ouverture fra Oberon og Sjostakovitsj symfoni nr 10.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.