*Nettavisen* Nyheter.

Ny vår for Symra

Det er ikke så ofte en kulturinstitusjon gjenoppstår, men det er dessverre ofte nok det går motsatt vei. Desto mer gledelig er det som nå har skjedd med Symra.

Kai Adelsøn og hans medsammensvorne har aldri gitt opp håpet om gjenåpning av kinodriften. I snart tre år har kinodriften ligget nede, med noen sporadiske unntak. Men da OBOS kjøpte hele Symra kulturhus i fjor høst, sto jubelen i taket. Jeg tror OBOS er den beste garantist for at det blir kulturliv i Symra igjen, sa leder Kai Adelsøn i Symras venner til Nordstrands Blad den gang.

Og Adelsøn fikk rett. Torsdag var det storstilt åpning av kinoen på Lambertseter med ordfører, lokale ildsjeler, Olsenbanden jr. og hundrevis av forventningsfulle barn på plass. Og dette er bare en forsmak på den egentlige satsingen. Det nye kulturhuset Symra skal, når det står ferdig, romme to nye kinosaler, bibliotek og nye kafeer og forretninger knyttet til senteret.

Men det er ingen grunn til å la være å gå på kino i påvente av utbyggingen av Lambertseter senter og den videre opprustingen av Symra. Tvertimot. Nå må de som naturlig sogner til denne kinoen og denne scenen kjenne sin besøkelsestid. For ingen kan lage et levende kulturhus uten publikum.

Det er ikke rart at det gikk nedenom og hjem med Symra i 2003. I 1966 hadde kinoen 150.000 besøkende, 35 år senere var tallet nede i 50.000. Strategien til Oslo-kinoene var nesten som en styrt avvikling av kinoene utenfor sentrum. Å sende filmer som hadde gått på andre kinoer for mange uker siden var en sikker oppskrift på fiasko. Nå loves det derimot nye filmer hver eneste uke, og fullt program når de fleste familier går på kino: i helgene.

Som pappaen Arne Kollandsrud også sier det i dagens avis: Barna vil jo gjerne gå på kino på egen hånd, og da er det bedre å sende dem hit enn til sentrum.

Lambertseter og hele Nordstrand-området fortjener virkelig det som nå skjer, og det er som nevnt mer på gang fra neste år og fremover. Det er et bevis på at når noen lokale ildsjeler aldri gir seg, så kan det faktisk gi resultater til slutt. Nå får vi andre også gjøre vårt til at Symra blir så godt besøkt, at det aldri igjen blir noe tema å legge ned kinoen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag