*Nettavisen* Nyheter.

Ny venstreback til Vålerenga

Her er Vålerengas nye venstreback. Rasmus Lindkvist har signert treårskontrakt med klubben. Foto: Foto: vif-fotball.no

Rasmus Lindkvist er klar for Vålerenga. Den svenske backen har signert en treårskontrakt med klubben.

VALLE: Venstrebackplassen i Vålerenga har vært et usikkerhetsmoment etter at klubben ikke hadde råd til å beholde tsjekkiske Jan Lecjaks, som var på lån i fjor. Nå er imidlertid en ny venstreback på plass i Vålerenga.

Vålerengas nye spiller er 23 år gamle Rasmus Lindkvist fra Sverige. Han har signert en treårskontrakt med VIF. Svensken beskrives som en rask og teknisk back med en god venstrefot.

Jeg er veldig glad for å signere med en så stor klubb som Vålerenga. Dette er et bra steg for min karriere og jeg ser veldig frem til å komme i gang, sier Lindkvist til vif-fotball.no.

Stor klubb

Lindqvist er opprinnelig fra Stockholm. Etter en periode i en liten by som Östersund, ser han frem til å gjenoppta storbylivet i en ny hovedstad. Han er heller ikke ukjent med klubben han nå skriver under for.

– Jeg vet at Vålerenga er en stor klubb i Oslo, og en klubb det er mye interesse for, sier svensken til vif-fotball.no.

Rasmus Lindkvist kommer fra Östersund, som spiller i Superettan i Sverige, tilsvarende norsk 1. divisjon. Backen sier til vif-fotball.no at han ikke er redd for å ta steget opp til øverste nivå i Norge.

Lindkvist har én sesong bak seg i Östersund, etter å ha blitt hentet til klubben da de rykket opp før 2013-sesongen. Den gang var det ifølge Östersundsposten stor kamp om hans signatur.

Viktig for laget

I sin første sesong på nest øverste nivå endte Östersund som nummer 10 av 16 lag. Lindqvist startet 26 av klubbens 30 seriekamper og var med det en viktig bidragsyter. Han tegnet seg også for tre scoringer og syv målgivende pasninger.

Rasmus Lindkvist spilte barne- og ungdomsfotball i Alby og Brommapojkarna. Som junior var han i Djurgården, og han var også innom Skellefteå og Dalkurd, før han skrev under for Östersund.

Nå fortsetter svensken altså karrieren på øverste nivå i Norge.

Les også: Vraket i VIF, får sjansen i Monaco

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.