RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny verdensrekord på Bislett Stadion


Pants for Poverty ville ha med så mange som mulig inn i en kjempetruse på Bislett, det resulterte i ny verdensrekord!
Pants for Poverty ville ha med så mange som mulig inn i en kjempetruse på Bislett, det resulterte i ny verdensrekord! Foto: Promo
Det var under oppvarmingen til Holmenkollstafetten at en uvanlig verdensrekord ble slått på Bislett Stadion: flest antall personer i én underbukse!

I samarbeid med Pants to Poverty, Holmenkollstafetten og Guinness rekordbok, klarte Friends Fair Trade å slå den tidligere rekorden på 169 personer med tre personer. Det betyr at den nye verdensrekorden er 172 personer i én gigantisk underbukse.

LES OGSÅ: Usain Bolt lovpriser Oslo by.

Verdensrekorden var en del av Verdens Fair Trade Dag som ble feiret i Oslo for femte året på rad av Friends Fair Trade.

Dette for å kunne fremme rettferdighet for miljø og mennesker.

– Vi er stolte av å ha slått verdensrekord på Bislett Stadion. Verdensrekorden er en protest mot en av vår tids store onder.  Dagens bomullsindustri er basert på bruk av meget giftige sprøytemidler som dreper så vel mennesker som miljø.

– Videre er lønningene i tekstilindustrien på et ekstremt lavt nivå, et nivå som illustreres godt av at klær i Norge i dag koster det samme som de gjorde i 1982, sier Per Persson, daglig leder for Friends Fair Trade.
 

LES OGSÅ: Bli med inn i denne trusa

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere