*Nettavisen* Nyheter.

Ny vinterfestival i Oslo

Iori Podlachikov vant halfpipe-konkurransen i Arctic challenge i 2013 i Wyllerløypa. Han stiller i årets konkurranse også. Foto: Foto: Arctic Challence

Arrangørene bak Arctic Challenge vil gjøre Oslo til en vinterhovedstad, og samler både bredde- og eliteidrett til en egen vinterfestival i Wyllerløypa.

Klikk på bildet for å forstørre.

Oslo kommune bidrar med to millioner til å arrangere vinterfestivalen. Foto: Foto: Arctic Challenge

WYLLER: – Det skal være en festival som som hele familien kan være med på, samtidig som det skal være mye å se på. Det skal være forskjellige aktiviteter og kurs som alle kan være med på, og det skal i tillegg være snowboard-konkuranser med verdenstjerner, hundekjøring og parallelkøring i slalåm. På denne festivalen vil det være noe for alle, sier initiativtaker og prosjektleder til Oslo Vinterfestival, Henning Andersen.

Vinterhovedstad

Det er den samme gjengen som står bak Arctic Challenge, som står bak Oslo Vinterfestival. I Oslo Vinterpark er det bygget flere løyper og halfpipe for å kunne arrangere festivalen.

– Vi vil etablere Oslo som en vinterhovedstad. Festvialen skal være et variert og inkluderende tilbud både for osloborgerne og tilreisende. Hele byen skal kles i vinterfestivalens farger, litt sånn som de gjør i Kitzbühel og andre vinterbyer, sier Andersen.

LES OGSÅ: Skifolket valfarter til Oslo Vinterpark

Får to millioner

Oslo kommune er med på å støtte Oslo Vinterfestival, og bidrar med to millioner kroner.

– Vi er erfarne når det gjelder å arrangere vinterarrangenment i Norge, og nå har vi arrangert Arctic Challenge i 15 år. Nå har vi fått med oss kommunen på laget, og det trenger vi for å få arrangert festivalen. Det skjer alltid så mye på somrene, med mange festivaler, mens det er relativt lite på vinteren. Det er litt trist med tanke på at vi bor i et vinterland, så derfor ønsker vi å gjøre noe med det nå, sier Andersen.

Arctic Challenge skal være en del av vinterfestivalen. Det skal også arrangeres big air-konkuranse, Arctic challenge junior, hundekjøring og paralellslalom. Festivalen arrangeres fra 13. - 16. mars i Wyllerløypa i Oslo.

LES OGSÅ: Martin Skogholt: – Dritfett å kjøre Arctic Challenge

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag