Ny vurdering av rutevalg

Det finnes fremdeles en mulighet for at busslinje 75 igjen skal gå over Sæter. Selve servicen "ombord" skal også forbedres.

Nordstrand: I mars 2007 skal Oslo Sporveier gjennomføre noen driftsendringer. I den forbindelse skal servicelinje 75 vurderes nøyere enn andre linjer, forteller trafikksjef Tore Bogen.

Vi må gi den foretatte omleggingen en sjanse, og sporveien vil skaffe seg flere erfaringer før vi endrer noe. Blant annet ser vi på antall reisende. Det er ikke til å legge skjul på at flere bruker bussen langs den ruten den trafikkerer i dag.

Detaljene skal være klare i løpet av 3-4 uker, men jeg lover ikke at det blir endringer, sier han.

Stoppe på signal

Beboerne på Nordseter kan altså få tilbake bussruten om bydelssenteret og kirkegården på Sæter. Noe som ville føre til stor glede hos alle de som ikke kommer seg til Sæter for egen maskin.

Mange ønsker seg også de blide sjåførene og den gode servicen tilbake. Tore Bogen legger ikke skjul på at Oslo Sporveier har fått klager på at servicenivået er lavere etter at Norgesbuss kjører rutene med større busser og egne sjåfører.

Vi har lagt listen høyt når det gjelder servicenivået på bydelslinjene. Norgebuss har både skriftlig og muntlig blitt orientert om hvordan kundene på disse linjene skal håndteres. De mange eldre passasjerene skal tas godt vare på. De nye linjene skal for eksempel fortsatt stoppe på signal i villastrøk og ikke bare på faste holdeplasser, sier han. Vi kan bare beklage dersom dette ikke fungerer. Vi har tatt klagene opp med Norgesbuss for at de i støre grad skal få forståelse for hvordan disse linjene skal driftes, forteller Tore Bogen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.