*Nettavisen* Nyheter.

Nya navn til Øya

Frida Hyvönen spiller på Vika lørdag 15. august.

Mandag ble det klart at svenske Frida Hyvönen og amerikanske The Riverboat Gamblers tar over for to avlyste Øya-konserter.

Klikk på bildet for å forstørre.

The Riverboat Gamblers skal lage action på Vika torsdag 13. august.

MIDDELALDERPARKEN: - De siste dagene har vi dessverre fått to avlysninger. Både The Soft Pack og Jenny Lewis har bestemt seg for å droppe sin planlagte tur til Europa. Dermed blir det ikke Øya-konserter med disse i Middelalderparken i år, melder Øyafestivalen i en pressemelding mandag.

Gode erstattere

Men på samme måte som det bak skyene alltid er sol, ligger gladnyhetene og skinner like bak de triste.

- La ikke disse avlysningene gjøre deg altfor trist, fordi vi har fått inn to knallbra erstattere. Bookinggruppa har jobba på spreng de siste dagene for å finne artister vi mener er verdige erstattere i riktige sjangere, og er stolte over å kunne legge den svenske popkometen Frida Hyvönen og våre Texas-pønkfavoritter The Riverboat Gamblers til årets sterke program, melder festivalledelsen.

Prisbelønnet

Svenske Hyvönen var sist i Norge under by:Larmi februar, men kommer nå altså tilbake for å spille på Vika-scenen lørdag 15. august.

Hyvönen debuterte med albumet «Until Death Comes» i 2005, men ble først kjent i Norge, da hun kom med albumet «Silence Is Wild» i fjor høst. I hjemlandet Sverige har hun imidlertid fått både hederlig omtale og en rekke priser siden debuten.

Hyvönen er for øvrig fra den nordsveske byen Robertsfors, som også har fostret de ikke ukjente Sahara Hotnights.

Risikerer liv og helse

The Riverboat Gamblers fra Texas er heller ikke noe uskrevet blad, og når de går på scenen - også de på Vika - torsdag 13. august blir det garantert liv.

- Denne gjengen fra Denton i Texas lager herlig og fengende pønkrock med refrenger alle kan rølpe med til. Frontfigur Mike Wiebe er noe for seg selv og vi har med egne øyne sett han risikere liv og helse for å gi et heidundranes rock'n'roll-show på hjemmebane i Texas, skriver Øyafestivalen i pressemeldingen.

The Riverboat Gamblers kom med albumet «Underneath The Owl» tidligere i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.