RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nyåpning av barnehage


Stolt snorklipper: Olivia Sofie Halle (t.v.) får hjelp av Kine Helgesen til å klippe snoren under nyåpningen av Solbakken barnehage.
Stolt snorklipper: Olivia Sofie Halle (t.v.) får hjelp av Kine Helgesen til å klippe snoren under nyåpningen av Solbakken barnehage.
Etter halvannet år med oppussing ute og inne var det torsdag klart for høytidelig snorklipping i "nye" Solbakken barnehage.

Stenbråten: Vi har bokstavelig talt skrudd ned hele barnehagen. Alt inventaret har blitt plukket fra hverandre og nytt utstyr skrudd sammen. Alle ansatte har stiftet nærmere bekjentskap og blitt fortrolig med bruk av både drill, tang, hammer og spiker, sier en daglig leder Benedicte Hegg Møllerop.

Hun er stolt av den "nye" barnehagen som blant annet har forskerrom, musikkrom, atelier og bibliotek. Ute er det de siste ukene blitt satt opp nye sklier, klatrestativ, småhus og sandkasser.

Solbakken barnehage er forankret i Reggio Emilia filosofien der barnas fysiske miljø som inspirator er et viktig moment. Rommene skal inspirere barna til å ta dem i bruk, forteller Hegg Møllerop videre. Hun understreker at alt inventaret er i barnehøyde.

Vi ønsker at barna skal bli selvstendige. Barn har 100 språk, men blir frarøvet 99 av dem. Barn slutter å reflektere når voksne forteller dem alt, derfor vil vi inspirere barna til å tenke selv, fortsetter pedagogisk leder Kaja Helgesen.

For lille Oliva Sofia Halle var snorklippingen dagens høydepunkt.

Så flink du er Oliva, roser Kine.

Ja, meg og deg Kine, svarer Oliva fornøyd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere