*Nettavisen* Nyheter.

Nybygg gir 375 plasser

Nye barnehager bygges og gamle utvides. Dette vil gi Bydel Nordstrand 375 nye plasser i løpet av 2006.

NORDSTRAND: Men, sier Kari Håve, spesialkonsulent for bydelens barnehager. Det kan ikke settes likhetstegn mellom plasser og barn, fordi barn under tre år regnes som to plasser. Det riktige er derfor at årets om- og nybygg vil gi 110 plasser for barn under tre år og 159 for barn over tre år i våre kommunale og private barnehager.
Av disse er cirka 20 nye plasser i familebarnehager, men her er tallet uforutsigbart, i og med at disse spretter opp og legges ned hele tiden, legger hun til.

Kan ikke søke

Selv om det nå blir nye plasser i Bauneveien, Knausen, Vårveien, Idrettsbarnehagen på Ekeberg og "Den blå appelsin", er barnehagekøen på Nordstrand fortsatt lang.
Om de nye barnehagene vil gjøre den kortere, er det for tidlig å si noe om. I går (1. mars) gikk fristen for å søke om plass fra høsten ut.
Først i slutten av mars legger Bydel Nordstrand frem en revidert barnehageplan.
Når skjer opptaket til de nye barnehagene?

Vi kan ikke ta opp barn til barnehager som ikke er ferdigbygd. Foreldrene må ha en dato å forholde seg til. Det er derfor helt klart at det ennå ikke går an å søke om plass i Idrettsbarnehagen på Ekeberg og i "Den blå appelsin", sier Kari Håve.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag