Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nydalen-gutt i EM

Hans Trøan fra Nydalens Skiklubb.
Hans Trøan fra Nydalens Skiklubb.
Hans Trøan (33) fra Nydalens Skiklub deltar denne uken i EM i orientering i Latvia. Trøan vet lite om landet han løper i, men har registrert at Latvias flagg minner mye om hans egen klubbdrakt.

LATVIA/NYDALEN: Den burgunderrøde Nydalen-drakta har likevel måttet bli igjen hjemme, for nå skal det løpes i rødt, hvitt og blått. Åtte herrer og seks damer er valgt til å representere Norge, etter iherdig innsats i tre uttakingsløp og nøye vurdering av den svenske landslagssjefen i Norges Orienteringsforbund, Göran Andersson.

- Traff godt med formen

Det var Andersson som ringte Hans og fortalte at han var tatt ut til å løpe både langdistanse og mellomdistanse i mesterskapet.

- Jeg måtte fordøye den beskjeden et par dager, forteller Trøan. Det var egentlig ikke planen at jeg skulle løpe EM, men jeg traff godt med formen til uttakingsløpene og brukte rutinen min til å løpe jevnt og sikkert.

Som en av tre uttatte har Trøan dessuten klart å presse seg inn på EM-laget blant etablerte landslagsløpere, og er med det bevis på at man ikke trenger å være på landslag for å lykkes.

Redd for brennesle

Det er likevel ikke første gang Hans representerer fedrelandet, siste mesterskap var Nordisk på Bornholm i fjor. Nå er han igjen klar for å gi alt for Norge.

- Jeg gleder meg til å løpe, og spesielt mellomdistansen på lørdag blir morsom. Men jeg håper ikke det er brennesle, for det er det verste jeg vet. Nei, kanskje ikke det verste, men ille er det i hvert fall, ler Trøan.

Trøan deltar i løp i Latvia hele uken. Nordre Aker Budstikke kommer tilbake med resultater.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!