*Nettavisen* Nyheter.

Nydelig fartsfest

SPEED: Slipp fartsgalskapen løs på skjermen. Wipeout HD Fury har ikke laserkontroller eller automatisk måling av gjennomsnittsfart.

Wipeout HD er tilbake, og det er fortsatt rasende festlig.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

SPILLVERKET.NO: Til tross for navnet later ikke Fury til å være spesielt hissig.

Det mest markante trekket ved denne tilleggspakken er faktisk at den er betraktelig lettere å ha med å gjøre enn det opprinnelige spillet, ved at kravene for å stikke av med gullmedaljene i hvert løp er innenfor rekkevidde selv for den mest uvørne rakettsledesjåfør.

Her finner du anmeldelsen av Wipeout HD

Wow, bilsyk!

Det tar ikke mange timer med Fury før du sitter med tusenmetersblikket låst nedover banen du kjører på, i desperat jakt på skurken som er i ferd med å snyte deg for førsteplassen.

Dette skjer i en hastighetsklasse som ga deg bilsyke og hodepine første gang du prøvde, men som nå føles like komfortabel som stolen (eller sofaen, bevares) du sitter i.

Og du er fortsatt ikke i nærheten av å nå toppen av ligaen, du har fortsatt mange mil igjen å kjøre før du er klar for de øvre vanskelighetsgradene, og det gjør ingen verdens ting. Veien dit er like tilfredsstillende som å komme fram.

REFLEKSJON: En hyllest til spillvrede-demonen

Uforskammet pent

Dette er såklart den samme visa som originalutgaven av Wipeout HD synger, men denne remiksen føles likevel fersk og fin.

Langt mer enn den egentlig har lov til, siden dette – i likhet med hovedspillet – bare er en nyutgivelse av baner fra Wipeout-spillene til PSP, med ny og flott høydefinisjonsgrafikk.

Det siste begrepet der er så klart et nøkkelord: Wipeout HD ser fortsatt uforskammet pent ut. Alt er knivskarpt og rikt detaljert, men samtidig så renskåret og polert at man absorberer inntrykkene på null komma niks.

Og det er jo praktisk, siden den tregeste hastighetsklassen i Wipeout HD lett lar deg frese rundt i over 400 km/t.

Fartsdjevelsk

Fury byr ikke på noen dramatisk ny opplevelse sammenlignet med Wipeout HD, men det er da også litt vel mye forlangt av en tilleggspakke.

Hvis Wipeout HD ikke fikk det til å sitre i hjernebarken, kan jeg garantere at Fury vil være like spennende som gråstein.

Vi som lot oss fange i fjor har nå en god unnskyldning til å gå tilbake til rakettsleden, og de som spiller fortsatt vil få nye utfordringer å bryne seg på.

Hvis det bor en fartsdjevel i deg er Wipeout HD fortsatt et ypperlig tidsfordriv, og med Fury i tillegg blir det enda vanskeligere å slippe spakene.

Les hele anmeldelsen av Wipeout HD Fury på Spillverket.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.