RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye aksjonister har lenket seg fast


To nye aksjonister fra Mødre mot giftdumping har nettopp bordet lekteren og vil lenke seg fast. Tidligere i dag ble to aksjonister arrestert da de gjorde det samme.
To nye aksjonister fra Mødre mot giftdumping har nettopp bordet lekteren og vil lenke seg fast. Tidligere i dag ble to aksjonister arrestert da de gjorde det samme.
To nye aksjonister fra Mødre mot giftdumping er gått om bord i lekteren og lenket seg fast.

Malmøykalven: De to aksjonistene fra Mødre mot giftdumping gikk om bord i lekteren klokken 15.54 og har lenket seg fast.

Politiet er dratt fra stedet, mens aksjonistene holder stand.
- Vi fortsetter så lenge vi trenger for å stopp giftdumpingen, sier Snorre Slettvold i Norges Miljøvernforbund.

Aksjonistene som kommer fra Folkeaksjonen mot giftdumping, Neptun, miljøstiftelsen Tellus, Norges Miljøvernforbund og Mødre mot giftdumping vil fortsette aksjonene på lekteren til de har klart å stanse giftdumpingen.

Tidligere i dag ble Knut Chr. Hallan fra Folkeaksjonen mot giftdumping og Frank-Hugo Storelv fra Neptun arrestert på lekteren. De to aksjonistene tok seg like før klokken seks i morges opp i masten på lekteren og lenket seg fast der.
Politiet kom til stedet og forsøkte å forhandle med aksjonistene, men de nektet å flytte seg. Politiet måtte dermed hente forsterkninger og klatreutstyr for å få fjernet de to aksjonistene.

- Det er tre politibåter her og 14 kommandokledde politifolk, fortalte Knut Chr. Hallan til Nordstrands Blad på telefon fra toppen av masten på lekteren like før han ble arrestert.

Politiet gikk opp i masten klokken 13 for å hente ned de to aksjonistene.

- Politiet slet veldig med å få fjernet aksjonistene. Så langt har aksjonen vært veldig vellykket, sier Rune Haaland i miljøstiftelsen Tellus på telefon fra Malmøykalven.

Aksjonistene ble fjernet med makt og var nede fra masten klokken 13.45. De ble da kjørt i arresten og vil trolig bli bøtelagt for ikke å ha etterkommet politiets pålegg og for å ha hindret lovlig arbeid.

Aksjonistene krever umiddelbar stans av giftdumpingen i Oslofjorden. Bakgrunnen for aksjonen er den tredje rapporten fra Dr. Per Anders Bergqvist som ble lagt fram i går. I følge rapporten er det funnet fire til åtte ganger forhøyede verdier av såkalte Polyklorerte Naftalener (PCN) i vannet rundt deponiet. SFT på sin side slakter rapporten og mener giftnivåene ligger innenfor det som er satt i tillatelsen.

Nordstrands Blad kommer tilbake med mer. Følg med på www.noblad.no og i mandagen Nordstrands Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere