Gå til sidens hovedinnhold

Nye baneflater i Vestre Aker

Som politisk engasjert og leder for Vestre Aker Venstre ble jeg invitert av Heming fotball til et møte med fotballkretsen, fotballforbundet og kommunen mandag 15. september, for å se på hvordan de går an å skape et bedre klubb-, nær- og oppvekstmiljø for barn i Oslo.

Hovedfokus for møtet som ble presentert av NFF, var utbyggingen av flere kunstgressbaner de neste årene og de 5 involverte klubben som nå står på "ventelisten" for å få realisert sine svært etterlengtede prosjekter. Det var fullt hus, og representanter for klubbene Grüner og Heming fremførte sine standpunkter for de fremmøtte på en flott og overbevisende måte. Budbringerene var ungene selv, med litt voksen bistand.

Venstre har over tid vært målrettet i sine prioriteringer for bredde- og allidretten og for oss er det vesentlig å sikre at midlene til disse godt prosjekterte banene blir en realitet på 2009 budsjettet. For Vestre Aker vil det bety en ny 7'er kunstgressbane og første nye opparbeidede spilleflate på svært lang tid.

Dette tilbudet vil først og fremst komme de yngste barna (7-12 år) tilgode, både når det gjelder kapasitet og ikke minst kvaliteten på flaten det spilles på.

Venstre vil være med på å støtte disse utbyggingsprosjektene for kunne møte den stadig voksende etterspørselen etter baner å trene/spille kamper på.og at alternativet til ikke å ha et slikt tilbud ville vært uholdbart.

I samme åndedrag tar jeg med Venstres helhjertede støtte til Bogstad Vinterpark og finner artikkelen artikkelen til Peter A. Holm den 9.nov. som befriende lesning. For Venstre er den voksende befolkningen i hele byen en stadig påminnelse om å støtte opp under de viktige tiltakene det er for barn og unge å få kunne ha en mulighet til å utfolde seg. Det være seg om de er med i organisert eller uorganiserte idrettslige aktiviteter.

Venstre ser hva denne satsingen vil ha av betydning for nåværende og kommende barne- og ungdomsgenerasjoner. Derfor er det gledelig at Venstre tar et ansvar i denne sammenhengen og legger gode prosjekter inn i budsjettene og følger opp satsingene innen breddeidretten.

Da ser jeg frem til at andre politiske partier også gjør dette og ikke bare tar et skippertak når det blåser som værst.

Et lite PS til slutt. Det er tid for nytenkning og i den forbindelse er det god plass til en fullverdig 11'er kunstgressbane på feltet mellom standplass og målskiver på skiskyter-arenaen i Holmenkollen.

Rolf Johan Grieg-Halvorsen

Leder av Vestre Aker Venstre

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg