RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra fabrikker til boliger: Høienhall fabrikker er historie, og i Østensjøveien 81 er nå byggingen av et nytt boligprosjekt i gang. Beboerne får hage med verneverdig dam, damvokterbolig og bro, i tillegg til at Østensjøbekken skal opp i dagen.
Fra fabrikker til boliger: Høienhall fabrikker er historie, og i Østensjøveien 81 er nå byggingen av et nytt boligprosjekt i gang. Beboerne får hage med verneverdig dam, damvokterbolig og bro, i tillegg til at Østensjøbekken skal opp i dagen. Foto: ILLUSTRASJON: BN MEGLER

Nye boliger med gammel idyll

Tre boligblokker skal bygges ved verneverdige Christinedal på Bryn. Det gamle damanlegget til Harry Fett inngår i boligprosjektet.

BRYN: Tidligere riksantikvar, kunsthistoriker og fabrikkeier Harry Fett sin verneverdige bolig Christinedal er blitt barnehage.

Nå er det endelig ting på gang også på den utskilte nabotomten, der Høienhall Fabrikker en gang lå. Fabrikken ble nedlagt i 1973, deretter var det ymse næringsvirksomhet på eiendommen inntil bygningene ble revet i 2007.I løpet av kort tid vil tre nye boligblokker reise seg i Østensjøveien 81, med tilsammen 112 leiligheter av varierende størrelse.

Blokkene er på henholdsvis tre, fem og seks etasjer.

Ferdig til sommeren 2013

– Nå holder de på med det underjordiske garasjeanlegget, så starter byggingen av de tre nye byggene samtidig. Alt er planlagt ferdig til sommeren 2013, forteller megler Olav Aune hos BN Megler.

– Vi har solgt 53 leiligheter hittil, og salget går jevnt og trutt. Målet er at alt skal være solgt til byggene står ferdig, sier Aune.

Han forteller at det er kjøpere i ulike aldersgrupper, og mange har lokal tilknytning til området.

Verneverdig hageanlegg

De fremtidige beboerne kan glede seg over et spesielt hageanlegg. Til tomten hører nemlig Harry Fetts fredede dam og damvokterbolig.

– Dammen vil bli rensket opp, og alger fra Østensjøvannet skal fjernes før vannet renner ut i dammen. Så skal det renne en liten sildrebekk gjennom hagen og ut i enden av boligprosjektet, forteller Aune.

Den gamle broen og damvokterboligen skal renoveres.

– Det lille huset skal bli et felleshus for beboerne. Det er hyggelig at man tar vare på historien fra Harry Fetts tid, samtidig som man bygger nye boliger, sier megler Olav Aune.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere