RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye eiere, gamle fjes

Når nattklubben Lille åpner dørene for nattens riddere i helgen, er det med nye eiere, og gjester som har vært der før, vil nok dra kjensel på de to nye nattklubbpartnerne.

Bygdøy allé: For over tyve år siden startet eierne av den kjente nattklubben Smuget, Eva Mellquist og Gunnar Simonsen, opp lillesøsteren på vestkanten.

Klubben ble kalt Lille Smuget. Da de senere solgte seg ut, tok de hevd på navnet Smuget, mens de nye eierne beholdt Lille som navn på klubben. Lille, nederst i Bygdøy allé, er et historisk vannhull på denne siden av byen.

Peter Hammert er en av dem som sto i døren på åpningskvelden i 1986. Han husker godt A-Has releaseparty åpningskvelden. Stedet var smekkfullt av høyt hår, lærremmer og hullete jeans. Gjennom årene har utallige band entret scenen, komikere har fått folk til å le og forskjellige dj'er har holdt dansefoten i gang på det intime dansegulvet.

Ekstrem oppussing

20 år senere er Peter fortsatt på Lille. Siden 1989 har han og en partner drevet stedet. Nå er den gamle partneren byttet ut med ny, og stedet skal gjennom en omfattende ansiktsløftning, i følge de to nye eierne. Partneren til Peter er også et kjent ansikt for vestkantens natteranglere.

Eskild Traagstad hadde sin første opptreden i døren på Lille for tretten år siden, og kjenner stedet som sin egen baklomme. Han forteller at etter så lang tid i bransjen er det vanskelig å komme seg ut.
Det har vært nesten som en hobby gjennom mange år, og nå tar jeg det et steg videre, sier Eskild.

Samtidig røper han at det er en og annen god historie som sitter i veggene på Lille.
Ja, men det er ikke alle som egner seg på trykk, sier han.

Han forteller heller om at det ikke er tall på alle unnskyldningene eller forslagene fra gjester som vil inn, etter litt for mye av det gode.
For eksempel er det mange som har viftet med gullkortet og sagt at jeg ikke har jobb i morgen for da har de kjøpt stedet, ler Eskild.

Han mener Lille har et langt større potensial, og ønsket derfor å være med å videreutvikle og forbedre det utestedet.
Det er ikke snakk om ekstrem oppussing, men en del fornying trengs, sier han.

Tilbake til fremtiden

Peter er glad for å være tilbake på Lille, etter et kort opphold for å samle tankene. Han vil ta Lille inn i fremtiden, med nytt image og nye muligheter.
Vi må få bort det brune imaget som henger igjen fra 80- og 90-tallet. Få litt friskere farger og nye møbler her. Vi henger litt igjen, men er på vei inn i fremtiden. Området er et av byens mest populære, og vi skal være med som en "stayer" på vestkanten. I utgangspunktet har vi allerede byens beste tilbud, med både diskotek, livescene, restaurant, tre barer og egne stand up-kvelder hver torsdag. Det er ikke mye som skal til før vi igjen er blant de beste i byen, sier Peter.

Kan glede seg

Han har store forhåpninger til nysatsningen og sier folk i nabolaget kan glede seg til nytt konsept. Blant annet skal de to partnerne gjenåpne restauranten som har vært stengt en periode.

Det skal være god, laid-back stemning og spennende, velsmakende mat til en fornuftig pris, sier Peter, som gleder seg til å se både nye og gamle gjester på den tradisjonsrike lille klubben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere