RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye eneboliger på Mortensrud

I mai flyttet de siste beboerne inn i Mikkelsgrenda borettslag på Mortensrud. Nå planlegges 19 nye eneboliger over nesten samme lest, rett i nærheten.

Lavenergiboligene i Mikkelsgrenda ble så godt mottatt at vi ønsker å bygge flere av nesten samme type på et felt ikke langt unna, forteller prosjektleder Hans Dahl i OBOS Nye Hjem til OBOS-bladet.

På sletta mellom Mikkelsgrenda og det som skal bli svalgangsblokker i Stenbråten borettslag planlegger OBOS nå 19 nye eneboliger i grønne og barnevennlige omgivelser.

Dersom alt går etter planen, blir salgsstart i løpet av første kvartal neste år. Målet er at boligene skal stå ferdige våren 2009, fortsetter Dahl.

Universell utforming

De 19 eneboligene vil likne boligene i Mikkelsgrenda med den samme enkle, kubeformede huskroppen, men de blir 18 kvadratmeter større og får dessuten egen takterrasse i stedet for balkong. Husene får universell utforming, hvilket innebærer at alle nødvendige funksjoner samles på ett plan.

Eneboligene blir på 118,5 kvadratmeter og skal bestå av to plan.

Miljø og barn

Akkurat som i det nylig ferdigstilte Mikkelsgrenda borettslag blir de nye eneboligene også såkalte lavenergiboliger med ekstra isolasjon og balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Dermed vil beboerne kunne spare både energi og penger. Boligene blir liggende i et grønt område som burde passe bra for barnefamilier, mener prosjektlederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere