Gå til sidens hovedinnhold

Nye eventyr med Amir Mirzai

Eventyrfortelleren Amir Mirzai, som det siste året har turnert med Prinsesse Märtha Louise, blir nå å høre på fortellerscenen i Kulturkirken Jakob førstkommende onsdag 30.april.

Den iranske forfatteren vil fortelle historien om Rostam og Isfandiar. Den har aldri blitt fortalt på norsk, ei heller på nordisk, kanskje ikke på europeisk.

Amir Mirzai har samlet fortellinger hele livet og er vokst opp i en rik fortellertradisjon i Iran. Han har siden 1999 oversatt et utvalg av disse fortellingene til norsk.

Han ble medlem av Fortellerhuset høsten 1992, og har deretter holdt fortellerstunder både på skoler og på forskjellige fortellerscener i Østlandsområdet.

Amir har vakt spesiell oppsikt med fortellinger fra en eventyrlig barndom i Iran, fra et liv i krig og som flyktning. Han bidrar med et utvalg av eventyr som for første gang er oversatt til norsk i prinsesse Märtha Louises nye eventyrsamling, og har sammen med prinsesse Märtha Louises vært på turne oktober /november 2007 for barn i alle aldre.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget