RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiets helikopter ved Skullerud.
Politiets helikopter ved Skullerud. Foto: MMS-foto: Aina Moberg

Nye funn i søket etter Sigrid (16)

Det er funnet en hvit sokk i Skullerud-området som likner den som ble funnet ved barnehagen. Politiet etterlyser også fører av bil.

SENTRUM: Sokken er nå til kriminalteknisk analyse, men det vil trolig drøye før resultatet av undersøkelsen er klar.

– Det er rett og slett snakk om to hvite ankelsokker som veldig mange går med. Vi håper vi får svar snart, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde, under pressekonferansen som nylig ble avholdt om Sigrid Schjetnes forsvinning.

Sokken ble funnet i Skullerud-området, og politiet og letemannskaper jobber i dag i området.

FØLG SAKEN OM SIGRID GISKEGJERDE SCHJETNE HER

Siste SMS

Siste sikre spor fra Sigrid er en SMS sendt like etter 00.15 natt til søndag.

– Vi vet ikke om klokken på telefonen er riktig og jobber med den nå, sier Rohde.

I følge TV2 skal den siste meldingen som er sendt fra mobilen være "Chiller'n hjemme". Politiet vil ikke bekrefte om dette er den siste meldingen som er sendt fra telefonen, eller om det er Sigrid som har skrevet den.

– Vi kan ikke utelukke at noen har sendt SMS fra Sigrids telefon, sier Rohde.

Politiet har i løpet av gårsdagen og dagen i dag avhørt venner og omgangskretsen til den savnede jenta. De fortsetter også kartleggingen og analysen av overvåkingsmateriale.

– Det er et stort arbeid å gjennomgå dette, sier Rohde.

Bil og gutter med videokamera

Politiet har fått over 300 tips i saken og ønsker flere. Det er spesielt to tips de tirsdag ettermiddag etterlyste mer informasjon om.

En personbil skal ha stått parkert med lysene på utenfor barnehagen klokken 00.15, akkurat rundt tidspunktet for de siste livstegnene fra Sigrid.

– Vi har hverken farge eller biltype. Denne bilen skal ha kjørt ned Låveveien mot Haakon Tveters vei. Vi ber fører av denne bilen eller vitner som har sett den om å melde seg, sier Hanne Kristin Rohde.

Like etter midnatt er det også observert to unge gutter eller menn med videokamera som gikk i Låveveien mot Haakon Tveters vei. Disse har meldt seg og leverte filmen kort tid etter politiets pressekonferansen klokken 12 i dag.

Har du tips i saken kan de ringes inn til kriminalvakta på 22 66 99 66.

Sosiale medier

Politiet jobber nå også med å kartlegge Sigrid G. Schjetnes bruk av sosiale medier for å se om de kan finne spor etter henne der.

– Vi snakker med venner om hvilke sosiale medier hun brukte. Men det er en komplisert sak fordi vi må kontakte selskaper i USA, sier Rohde.

Politiet er også i gang med å kartlegge andre likenende saker fra området. Bortføringsforsøket fra 2010 er i den sammenheng veldig aktuelt.

– Andre kriminalsaker blir høyaktuelle i dagene som kommer, sier Rohde som ikke kan si noe nærmere om hvor langt politiet har kommer i dette arbeidet.

Tror det har skjedd noe kriminelt

Politiet har nå gått over til å etterforske saken som en kriminalsak. Årsaken er de to og et halvt døgnene som har gått siden siste livstegn fra Sigrid G. Schjetne.

Politiet har ifølge Rohde ingen andre spor som peker i retning av at det har skjedd noe kriminelt.

– Politiet frykter det har tilstøtt henne noe kriminelt, og etterforsker saken som en kriminalsak, men vi håper at vi tar feil. Vi har en vanskelig sak hvis det viser seg å være en kriminalsak fordi vi har så få spor å gå etter, sier Rohde.

Sigrid G. Schjetne er nå etterlyst i hele Europa, men politiet har så langt ikke fått noen henvendelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere