RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye funn på Ekeberg

Ved campingen graves det for å legge ned kabler til strømuttak for campingvogner. Under gravingen er det funnet hustufter som kan være 3000 år gamle.

Ekebergområdet har et stort antall kulturminner fra steinalder, jernalder og middelalder. I følge Eikabertinget er kun en liten del av disse kulturminnene kartlagt, og utgravinger har nesten ikke funnet sted.
Når det allikevel graves på Ekeberg benytter Byantikvaren muligheten til å undersøke jorda, samt hindre at noe blir ødelagt. Så også i forbindelse med gravingen ved Ekeberg Camping.
Det viser seg nå at Byantikvarens team har gjort store arkeologiske funn i grøften. De har blant annet funnet rester av hustufter som er meget gamle. I følge arkeolog Kristine Reiersen kan hustuftene stamme fra hele 3000 år tilbake.
Når Byantikvaren har gjort sine undersøkelser vil kablene til Campingen bli lagt i som planlagt, og grøftene fylt igjen. Senere en gang kan arkeologene foreta videre utgraving og undersøkelser, dersom det blir aktuelt.
Vil vite mer om funnene, se www.eikaberg.org.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere