RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NYE FUNN: Jord og gress legges tilbake på plass etter at Byantikvarens arkeologiske undersøkelser på Ekebergsletta er ferdige. Her ved Ekeberg camping.
NYE FUNN: Jord og gress legges tilbake på plass etter at Byantikvarens arkeologiske undersøkelser på Ekebergsletta er ferdige. Her ved Ekeberg camping. Foto: Foto: Aina Moberg

Nye funn på Ekeberg

Arkeologer fra Byantikvaren har avsluttet gravingen på Ekebergsletta. Nye funn er gjort.

EKEBERG: – Det er litt tidlig å si noe om funnene vi har gjort de to siste ukene, sier Kristine Reiersen, arkeolog ved Byantikvaren.

Del på Facebook

Ved Ekeberg hovedgård

– Vi holder nå på å jobbe oss gjennom funn og innsamlet data. Blant annet har vi flere steder tatt ut kullprøver som allerede er sendt til vedanalyse. De skal deretter til karbondatering slik at vi kan si noe om alderen på anleggene vi har funnet under registreringen, forteller hun

Arkeologene har vært i sving på flere steder på Ekebergsletta.

Akkurat hvor man har funnet noe interessant vil ikke Reiersen konkret ut med, men hun bekrefter følgende:

– Vi har gjort nye funn foran Ekeberg hovedgård. Her er det tidligere gjort funn i forbindelse med utgraving under selve hovedhuset da dette ble rehabilitert.

Reguleringsplan

De arkeologiske undersøkelsene er gjort for at Ekebergområdet kan opparbeides i tråd med forslag til områderegulering for Ekebergsletta by- og idrettspark, som var til offentlig ettersyn i 2010.

Reguleringen legger blant annet til rette for nye turveier, idrettsanlegg, klubbhus, toaletter og barnehage, ny beplantning og skjøtsel.

Riksantikvaren bestemmer

Deadline for høringsuttalelser til Plan- og bygningsetaten i forbindelse med reguleringsplanen er 31. desember. Resultatet av de siste undersøkelsene på Ekebergsletta må altså komme i løpet av høsten.

– Uttalelsene fra Byantikvaren og Kulturhistorisk museum sendes til Riksantikvaren. De er rette myndighet i saker som omhandler dispensasjon fra Kulturminnelovens bestemmelser, forklarer Kristine Reiersen.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere