*Nettavisen* Nyheter.

Nye høyder for GROPUS

Koret, GROPUS, entret nye dimensjoner i helgen. Lederen var i hundre. Dette er den største satsingen vi har gjort opp gjennom tidene!

Grorud: GROPUS strakk seg mot himmelen under førjulskonserten første helga i desember.

Spent stemning

Det hersket nervøsitet før søndagens konsert i Grorud Kirke. Selv om dirigent, Eilev Groven Myhren, var nervøs, klarte han å holde seg rolig.
Jeg er ikke så nervøs som jeg kunne ha vært fordi musikerne er så gode. Groven Myhren la ikke skjul på at dette var det største arrangementet i korets historie, og at stemningen derfor var ekstra spent.

Stort steg

Til denne førjulskonserten hadde koret satset skikkelig, og leid inn både solister og orkester. Groven Myhren var storfornøyd med det store steget dette var for koret.
Dette er første gang vi har med strykeorkester. Han syns det er gøy å jobbe med et så stort prosjekt som dette. Han ønsker at GROPUS vil få muligheten til å gjøre samme type satsinger i fremtiden.
Dette er et skritt på veien.

Gledet og gruet seg

Koret var først skeptiske til prosjektet, men dirigenten dyttet dem i riktig retning. Alle var enige i at det var verdt forsøket. Dette er stort for koret som egentlig er et viseorientert kor og vant til en lettere sjanger.
Leder for GROPUS, Knut Kroksjø, sier ertende at det er dirigentens "skyld" at det nå har blitt tyngre. Vivaldis Gloria er ikke for amatører.
Vi er jo glade amatører, så dette krever litt tid. Lederen setter pris på at koret nå har anledning til å bygge seg videre, da mange er tent på å gjøre større ting.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.