*Nettavisen* Nyheter.

Nye kjøreruter i Oslo fra 20. september

Her er oversikten over hva som blir nytt fra mandag.

OSLO: Fra mandag 20. september er det store endringer i kjøremønster i Oslo sentrum som en følge av at Bjørvikatunnelen åpner for trafikk i vestgående retning og mot Mosseveien og Grønlia.

Nye endringer

Bjørvikatunnelen: Trafikken går i begge løpene, og fra tunnelsystemet er det av- og påkjøring til Mosseveien og til Grønlia.

Det nye Grønlia-krysset i havneområdet nedenfor Ekeberg/Sjømannsskolen, knytter tunnelen sammen med Oslo sentrum, Ekeberg/Nordstrand og Havneveien.

Mosseveien: Mosseveien er tilbake i sin gamle trasé inntil Ekebergskråningen med direkte av- og påkjøring til tunnelen.

Ekebergtunnelen: Rampene foran Ekebergtunnelen – som har vært hovedløp i anleggsperioden- ender ut en ny rundkjøring med kjøreruter til Bispelokket, Ring 1 og Mosseveien.

Midlertidige løsninger

Dagens påkjøring fra Skippergata/Rådhusgata til Festningstunnelen (mot Drammen) stenges.

Nye ramper fra tunnelen til Rådhusgata bygges. Disse står ferdig i mars 2012. Trafikanter fra Vippetangen, Kvadraturen og Oslo S anbefales å kjøre Havneveien til Grønlia. Fra Grønlia er det skiltet vestover i tunnelen mot Drammen og Kristiansand.

Fra Ekebergtunnelens avkjøringsrampe mot sentrum ledes trafikken via Gamle Sørenga bru til Bispegata mens det pågår et utbedringsarbeid. Dette vil vare cirka fire-fem måneder.

Sjekk vegvesen.no for mer informasjon om det bye kjøremønsteret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.