RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye krefter på Lambertseter


Tidligere barne- og ungdomsprest i Nordstrand menighet, Asle Rossavik, ble søndag innsatt som ny kapellan i Lambertseter kirke.
Tidligere barne- og ungdomsprest i Nordstrand menighet, Asle Rossavik, ble søndag innsatt som ny kapellan i Lambertseter kirke.
Søndag ble Asle Rossavik innsatt som ny kapellan i Lambertseter kirke.

LAMBERTSETER: Den nye kapellanen ble ønsket velkommen til sin kommende arbeidsplass med lunsj og kake sist uke. Lunsjen markerte også avskjed med Bjørn Willock som har vært vikarprest i Lambertseter kirke de siste årene.

Ungdomsarbeid

Asle Rossavik kommer fra en stilling som barne- og ungdomsprest i Nordstrand menighet, og han forteller at han ønsker å opprettholde kontakten med ungdommen i sin nye stilling i Lambertseter kirke.

Jeg er glad i ungdom, og jeg kommer til å fortsette å ha kontakt med dem i denne stillingen også. Jeg vil blant annet være ansvarlig for konfirmantene, sier Rossavik og legger til at han gleder seg til å ta fatt på sin nye jobb.

Som kapellan i Lambertseter kirke kommer han til legge vekt på å legge til rette for et kirkemiljø også for yngre og nyinnflyttede mennesker i distriktet.

Som småbarnsfar ønsker jeg jo at det skal være et miljø her for mine barn også, og et miljø for småbarnsforeldre, sier den påtroppende kapellanen som nok tror at det er en viss forskjell på menigheten han kommer fra på Nordstrand og på Lambertseter.

Det er nok flere mennesker på min egen alder som bor her samtidig som det er mer utskiftning. På Nordstrand er de fleste godt etablerte mens på Lambertseter har du en del yngre mennesker som kun bor her i en periode, sier presten og legger til at det derfor er viktig å ta godt vare på alle de som er nye i distriktet.

Ny organist

Avtroppende vikarprest, Bjørn Willock, skal nå starte et vikariat i Bekkelaget kirke, men sier at han godt kan komme tilbake til Lambertseter ved behov.

Det er lett å like seg her, sier han.

Dette bekrefter også nyansatt organist i Lambertseter kirke, Johan Wallace, som første januar i år tok over etter organist Colin Smith.

Wallace har tidligere jobbet i Ellingsrud kirke, men er ikke ukjent med sin nye arbeidsplass da han har vikariert her tidligere.

Det er en menighet med mye liv. Det er mye trøkk på gudstjenestene. Dessuten er folk veldig flinke til å ta vare på hverandre her på Lambertseter, sier Wallace.

Kapellan Asle Rossavik har selv spilt gitar siden femtenårsalderen, og har i løpet av sine år på Nordstrand fått brukt musikken mye i arbeidssammenheng.

Jeg spilte blant annet i familiekoret, sier Rossavik som har store ambisjoner om å blåse liv i knøttekoret på Lambertseter.

Det hadde vært veldig moro om knøttekoret ble stort igjen, men det får tiden vise, smiler den nye kapellanen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere