*Nettavisen* Nyheter.

Nye kurs i gatemegling

På Manglerud Ungdomshus vil det snart være mulig å få gratis gatemeglerkurs i regi av Oslo Røde Kors.

Manglerud: Gatemegling er et kriminalforebyggende tiltak i samarbeid med Røde Kors, utekontakt og bydel. Det har eksistert i flere år men det er ikke alle som er klar over tilbudet.

Tre kurs

– Det er delt opp i tre kurs: I det første lærer du å takle egne konflikter, i det andre kurset lærer du å megle andres konflikter. Det tredje kurset er for dem som skal bli instruktører. Sier Linn Davidsen Falch, hun har ansvar for gatemeglerne på Manglerud.

Konfliktløsning Tanken er at ungdom skal lære konfliktløsning, slik at de kan løse egne konflikter og megle mellom andre ungdommer når konflikter oppstår. Deltagerne får attest på fullført kurs.

– Det er kult å få lære dette gratis. Anbefales! sier Aesha Latif. Hun har selv tatt kurset og skal nå være med som instruktør.

Venter på deltakere

Manglerud Ungdomshus har nettopp fått bevilget midler fra kommunen, nå venter de bare på nok påmeldte. Kurset vil starte 26. april, og er du interessert kan du kontakte Linn Davidsen Falch på telefon 918 06 843, eller møte opp på klubben i åpningstiden. Det finnes også mer informasjon på www.minklubb.no/manglerud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.