RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye Major som planlagt

Prosjektleder Roger Steen i Advansia AS forteller at byggingen av Nye Major går som planlagt.

Majorstuen: Nylig kunne vi lese i Dagens Næringsliv at et byggetrinn ved Nye Major i Sørkedalsveien var utsatt. Da Lokalavisen spurte Roger Steen om et av byggetrinnene i Nye Major er utsatt eller avviklet, ble prosjektlederen overrasket.

Nei, her går alt som planlagt. Hvis noen tror noe annet, må det være en misforståelse. Byggetrinn 2 får ny entreprenør, men det påvirker ikke planen, sier Steen.


Kabal

Roger Steen jobber for Advansia AS, som er leid inn som byggherre for Nye Major, mens det er Reinertsen AS som er entreprenør og står for byggingen av første delen av boligkomplekset. 88 produksjonsmedarbeidere, 11 funksjonærer og 2 prosjektledere arbeider på byggeplassen der Nye Major skal stå ferdig i 2009, og byggeprosjektet i Sørkedalsveien begynner å ta form. Roger Steen forteller at arbeidet startet opp i midten av april i fjor, og totalt skal alt stå ferdig til fellesferien 2009. For å få alt på plass er det et enormt arbeid med logistikk. Rett og slett en omfattende kabal som skal gå opp, sier han.

Det er klart det blir litt ekstra å pusle med når vi bygger et 12 etasjers bygg midt i byen, men det er gått relativt smertefritt. Vi har ikke hatt noen arbeidsskader heller, bortsett fra en klemt finger, sier prosjektlederen. Foreløpig ser du ikke så mye av det fremtidige bygget fra veien, men når du kommer inn på området forstår du at det er et omfattende prosjekt. Konturene av et garasjeanlegg synes ned i det store hullet i bakken, der bygget på rundt 6000 kvadratmeter grunnflate kommer på toppen.


Ferdige bad

I byggetrinn 1, som er det som arbeides med nå, er det garasjeanlegget og butikker som bygges, mens i byggetrinn 2 er det kontorlokalene og leilighetene. Mens de i første byggetrinn bruker plasstøpt betong, kommer det prefabrikkerte elementer i neste omgang.

Når vi setter i gang med elementene, går det fort, sier Steen. Det er ikke bare veggelementer og lignende kommer ferdig støpt, det kommer nemlig helt ferdige bad også. Fliser, servant, dusj og toalett er ferdig montert og blir levert fra en fabrikk i Finland. Badene heises rett inn i leilighetene, så kommer rørlegger og kobler til i etterkant.

Det er ganske vanlig på så store anlegg som dette, sier prosjektlederen. Byggetrinn 1 avsluttes i juli, og trinn 2 starter i april. Allerede før sommerferien neste år er det planlagt at de første beboerne skal flytte inn.

Mesteparten av leilighetene på felt B og C er allerede solgt, mens salget av felt D er ikke startet opp ennå. Det er ikke bestemt når feltet legges ut på markedet, sier Steen. Når hele bygget står klart kan Nye Major skilte med underjordisk garasjeanlegg, butikklokaler, kontorer og til sammen 301 leiligheter. I tillegg er tegnet et stort grønt uteområde og parkanlegg mellom husene. På Internett er det mulig å følge hele byggeprosessen via et webkamera 24 timer i døgnet. Adressen er www1.tu.no/webcam.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere