RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye miljøvennlige Nesoddenbåter


 
 
Gasnor og Tide Sjø AS har inngått avtale om naturgassleveranser til tre nye passasjerfergene i Oslofjorden, som trafikkerer strekningen Aker Brygge-Nesoddtangen.

OSLO: De tre nye fergene erstatter tre eldre ferger som tidligere også har vært brukt som bilferger i riksveinettet. Innsettingen av de nye fergene representerer store miljøgevinster i det indre bassenget av Oslofjorden.

I tillegg til Tidekongen som har ankommet Oslofjorden, skal Tidedronningen og Tideprinsen trafikkere i Norges største fergesamband målt i antall passasjerer, med 2,7 millioner passasjerer årlig.

Strekningen er lyst ut på anbudskonkurranse av Ruter AS som også har ansvaret for innkjøp av andre kollektivtransporttjenester i Stor Oslo.

- Det var svært viktig for Tide Sjø å få anledning til å tilby miljøvennlige, gassdrevne passasjerferjer. Vi har stått på i nesten 20 år og bidratt aktivt i utviklingen for å kunne benytte naturgass som drivstoff. Nå er vi endelig i gang sier direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Tide Sjø Olaug R. Sjursø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere