RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye møteplasser


Inger Aguilar og daglig leder Ove Bevolden gleder seg til den tomme plassen utenfor Klubbhuset til Holmlia Sportsklubb vil bli en lokal møteplass med platting og ny benk.
Inger Aguilar og daglig leder Ove Bevolden gleder seg til den tomme plassen utenfor Klubbhuset til Holmlia Sportsklubb vil bli en lokal møteplass med platting og ny benk.
Bydel Søndre Nordstrand har fått tildelt fem nye møteplassbenker. Benkene blir fordelt over tre forskjellige steder i bydelen.

SØNDRE NORDSTRAND: Fem nye møteplassbenker er snart på plass i bydelen. Etter nøye overveielser ble det bestemt at to av benkene skal settes opp ved Kantarellen, to utenfor gamle Klemetsrud skole og en benk utenfor det nye klubbhuset til Holmlia Sportsklubb.

Beboere bestemte

Det var flere avgjørende faktorer for hvor benkene skulle settes opp, sier Inger Aguilar, prosjektleder for Oslo Sør satsingen

I utgangspunktet anbefalte Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) at benkene skulle settes opp samlet. Men da det var opp til bydelen å avgjøre fordelingen, ble det bestemt at beboere selv skulle velge hvor benkene skulle stå.

Etter flere forslag fra eldrerådet og ungdomsrådet ble det bestemt hvor benkene skulle stå. Vi har jo bare fem benker til disposisjon, sier Aguilar lattermildt.

Tanken bak de nye benkene er å få flere møteplasser for bydelens beboere.

Det er viktig å ha flere steder hvor folk kan treffes uten å måtte gå på senteret, sier Aguilar.

Fordelingen av benkene er nøye planlagt med fokus på nødvendige sitteplasser i området.

Det er viktig at beboere fikk avgjøre hvor disse benkene skal settes opp, sier Aguilar.

Det nye klubbhuset, for eksempel, er et område med nye bygg, som ennå ikke er helt etablert. Og da blir det så greit å ha et sted hvor venner og naboer kan treffes.

Designen

Formen på de nye benkene er inspirert av den klassiske ''Oslo-benken'' fra mellomkrigstiden. Siden benkene av sikkerhetsgrunner skal graves 60 centimeter ned i bakken, må bydelen vente med å se de nye møteplassbenkene til et mildere vær melder seg.

Daglig leder ved Holmlia Sportsklubb, Ove Bevolden, gleder seg også til den nye plassen utenfor klubbhuset er klar.

Det blir godt å sitte her om sommeren, sier Bevolden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere