RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye Nordseter blir Oslos største grunnskole


SLIK BLIR DET: Den nye barneskolen skal kobles på den eksisterende skolen, med administrasjon i midten. Mye av uteområdet skal også ryddes og det er planlagt en ny sandvolleybane. ALLE ILLUSTRASJONER: PLANFORUM ARKITEKTER AS
SLIK BLIR DET: Den nye barneskolen skal kobles på den eksisterende skolen, med administrasjon i midten. Mye av uteområdet skal også ryddes og det er planlagt en ny sandvolleybane. ALLE ILLUSTRASJONER: PLANFORUM ARKITEKTER AS
Planleggingen av ny barneskole på Nordseter har gått i rekordfart. Arbeidene starter neste mandag.

NORDSETER: Den 12. november starter arbeidene med det som trolig blir landets største grunnskole.

LES OGSÅ: Frykter skolekaos i Nordstrand-området

Nordseter ungdomsskole har i dag 550 elever fra 8. til 10. trinn. Nå får skolen en ny barneskole og dobler kapasiteten. Nye Nordseter grunnskole (1.-10. trinn) skal kunne ta imot 1200 elever.

Ferdig i 2014

Arbeidene med å bygge den nye skolen, som skal kobles til det eksisterende bygget, skal ta drøyt halvannet år. Skolen må nemlig stå ferdig til skolestart 2014. Da skal elever ved Munkerud skole bruke det nye bygget midlertidig mens nye Munkerud skole bygges.

Det nye bygget skal derfor først benyttes som ny barneskole fra skolestart 2016.

Det nye bygget som får en total grunnflate på 7480 kvm, skal kobles på det eksisterende bygget.

– Det var en forutsetning, slik at skolen blir drevet som en skole med administrasjonen i midten. Vi er veldig fornøyd med utformingen og romløsningen. Det blir flott, sier rektor ved Nordseter skole, Gjermund Jørgensen.

Nye skolegrenser?

Utgangspunktet for utvidelsen av Nordseter er et skrikende behov for nye skoleplasser i Nordstrand bydel, spesielt på barneskoletrinnet. Planer om å utvide Lambertseter skole ble skrinlagt etter innsigelser fra Byantikvaren. Hvorvidt elever fra Lambertseter-distriktet kan gå på Nordseter skole avhenger av om man velger å endre skolegrensene.

Skole i drift

I og med at det eksisterende bygg ikke skal røres, er det planlagt å ha skole i drift under byggingen.

– Vi må ha løpende dialog med entreprenør om dette. Blir støyen et problem så kan erstatningslokaler vurderes, men vi håper å unngå det. De verste støyarbeidene vil pågå frem til mars, under sprengningsarbeidene. Det blir sikkert en tung periode, men vi håper det skal gå bra å drive skole her, sier rektor.

Danner byggegruppe

Nordseter FAU hadde møte om byggeprosessen torsdag. De vil følge med på barnas ve og vel under byggeperioden. På møtet ble det vedtatt å danne en byggegruppe.

– Vi blir fire-fem foreldre i denne gruppa. Det er mange hensyn å ta her, men vårt fokus er kun elevene, sier Merethe Lind Jodalen og legger til at de har forståelse for at det haster med å utvide Nordseter skole.

– Men FAU er bekymret for om det blir forsvarlig å ha skole i drift under denne byggeperioden uten mulighet for lufting og uten et godt ventilasjonsanlegg. Vi har blitt fortalt at det kan bli nødvendig å evakuere elevene opp til tre ganger om dagen under sprengingen, selv om de vil forsøke å sprenge mest mulig utenom skoletid, sier Jodalen og legger til at de ikke ønsker å krisemaksimere:

– Vi har forståelse for at dette er nødvendig. Det vi ønsker er å samarbeide for at dette skal gå så smertefritt for elevene som mulig, sier Lind Jodalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere