RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thomas Bartholsen (H) og byråd Bård Folke Fredriksen (H) sier at man gjennom satsing på språk skal få flere ut i arbeidslivet og styrke samfunnsdeltakelsen på Ammerud.
Thomas Bartholsen (H) og byråd Bård Folke Fredriksen (H) sier at man gjennom satsing på språk skal få flere ut i arbeidslivet og styrke samfunnsdeltakelsen på Ammerud. Foto: Foto: Simen Sundsbø

Nye områder i Groruddalen skal «løftes»

Groruddalssatsingen utvides, nå skal fire nye områder få midler til å ta tak i sine lokale utfordringer.

LINDERUD/LINDEBERG: De siste årene har Oslo kommune drevet med «områdeløft» som ledd i Groruddalssatsingen. Gode erfaringer gjør at de nå skal løfte enda flere områder.

I tillegg til å fullføre de allerede påbegynte områdene, skal også Lindeberg, Linderud, Ammerud, Fossum/Rommen få penger. Arbeidene begynner allerede i år.

Omfattende tiltak

– Det viktigste er at man får mange krefter til å løfte samtidig. Det holder ikke bare å satse på noen enkelte ting, man må ta tak i hele området, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H).

Han sier at områdeløftene vil innebære alt fra fysiske byggeprosjekter som nye gangveier og utearealer, til språk- og integreringsarbeid.

Bydelsutvalget bestemmer

Det er i stor grad bydelsutvalgene i Groruddalen som avgjør hvordan midlene skal brukes. De kjenner utfordringene bydelene står overfor, og har derfor fått velge hvilke områder som skal løftes.

Ammerud sliter med at lave boligpriser og mange kommunale boliger fører til opphoping av personer med svake levevilkår, som for eksempel rusmisbrukere og folk med psykiske lidelser.

Høy andel innvandrere og lav deltakelse i samfunns- og arbeidsliv er også utfordringer bydel Grorud legger til grunn for å satse på Ammerud. Målet for satsingen er å redusere integreringsutfordringene og styrke den frivillige sektoren.

Levevilkårene skal bedres, blant annet gjennom utdanning, språk og arbeidssatsing, styrking av fritidstilbud for barn og bomiljøtiltak. I dette arbeidet vil Læringssenteret i Ammerudhellinga og NAV spille viktige roller.

Alna satser på Lindeberg


På grunn av trafikkseparering, støy fra E6 og det bydelsutvalget kaller betydelige levekårsutfordringer, har   bydel Alna  plukket ut Lindeberg som neste område som skal løftes.

Målet er å bedre bomiljøet og styrke lokalt omdømme og stedsidentitet. Arbeidet skal etter planen bli gjennomført i sammenheng med bydelens boligsosiale handlingsplan.
 

Løfter Linderud
 

Sterk befolkningsvekst, høy boligtetthet, stor og fortsatt voksende andel med en korttidsboende minoritetsspråklig befolkning. Dette er utfordringene bydel Bjerke har lagt til grunn for å satse på Linderud og Nedre Linderud i årene som kommer.

Bydelen planlegger blant annet å bygge flere lekeplasser og utvikle et fungerende fellesområde rundt Linderud senter, styrke språkferdigheter og bedre bomiljøet. Dette arbeidet vil bli gjort i samarbeid med borettslag og Bråten eiendom, som eier Linderud Senter.
 

Fossum og Rommen

I området Fossum/Rommen er mange beboere avhengig av offentlige tjenester. Mange av dem sliter med helserelaterte problemer.

Høy andel med fremleide leiligheter er også et problem som har fått bydel Stovner til å velge Fossum/Rommen som neste «løfteområde».

Bydelen vil bedre områdets omdømme gjennom å satse på Rommen skole og kultursenter, styrket sosialt arbeid i NAV i forhold til språk, arbeid og forebyggende tiltak. De vil også sette i stand en lokal leieboerforening.

I tillegg til samarbeid med NAV, blir borettslagene sentrale når Fossum/Rommen skal løftes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere