Gå til sidens hovedinnhold

Nye paviljonger for Rommen skole

Da en konstruksjonsfeil ble oppdaget på Rommen skole i fjor høst, ble skolen midlertidig stengt. I dag, rundt fem måneder senere, blir det bygget paviljonger, men noe endelig avgjørelse om selve skolen lar vente på seg.

Rommen: På grunn av usikkerheten vet jo ikke foreldrene hva de skal gjøre, og de blir fortvilte og sinte, sier rektor Jon Langmoen.
Befaring
Langmoen er på besøk på gamle trakter på Rommen skole sammen med Venstres Kjell Veivåg. Busser med elever forlater skoleplassen på vei til enten Groruddalen skole eller Bjøråsen skole, hvor de rundt 680 elevene nå får undervisning.
Det er mer aktivitet enn vanlig på skoleplassen med byggearbeidere som jobber på paviljongen til første til fjerde trinn. Bygget skal stå klart i mars slik at yngsteelevene skal slippe den daglige pendligen til Groruddalen skole.
Jeg har sloss i tre måneder for å få opp disse paviljongen, og det kommer til å gi bedre plass for de andre elevene, sier Langmoen.
Jeg ønsker meg en ny skole. Da denne skolen ble bygget for mer enn 30 år siden så bygget de ikke etter forskriftene, så bygget har vel egentlig gjort nytten sin, sier Langmoen.
De nye paviljongene blir også utstyrt med såkalte elektroniske tavler, som Rommen skole var med på å innføre i Norge. Langmoen følger defor sin visjon om Rommen som en nyskaper inne moderne pedagogiske hjelpemidler.
Jeg vil at Rommen skole skal være et fytårn i Groruddalen med det siste innen teknisk utstyr. Jeg ønsker at elevene skal være stolte av å si at de er fra Stovner, sier Langmoen.
Avgjørelse
Bygget, som alle andre Osloskoler, er eid av Undervisningsbygg KF og det er de som har ansvaret for vedlikehold og eventuell opppussing av bygget.
Denne uka kommer de til å anbefale et av tre alternativ til Utdanningsetaten:
Alternativ 1. Kun de aller mest nødvendige utbedringsarbeider
Alternativ 2. Mer omfattende oppgradering av bygningene
Alternativ 3. Riving av nåværende bygning og oppføring av nybygg
Vi kommer til å gi vår anbefalelser til Utadanningsetaten slik at de kan vurdere saken videre, sier informasjonssjef i Undervisningsbygg Marit Thorsen. Men selv om saken nå endelig skal videre kan også neste etappe ta tid.
Dette med Rommen skole kom jo ganske plutselig på, og da må man jo evaluere om man har penger til det vi foreslår, sier Thorsen.
Thorsen sier at grunnen til at det tok så lang tid

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet