*Nettavisen* Nyheter.

Nye planer for arena på Ekeberg

DE NYE PLANENE: KFUM skal sende inn et nytt forslag om KFUM Arena på Ekeberg. De nye planene er kraftig nedskalert. Foto: Skisser: LPO Arkitekter

– Folk ønsker ikke boliger på Ekebergsletta. Nå fokuserer vi bare på det som er kjernevirksomheten i KFUM, sier Vegard Kobberdal om de nye arenaplanene.

Klikk på bildet for å forstørre.

MER ÅPENT: Den midtre tribunen er fjernet for å skape en åpen flate. Høyden er halvert i forhold til tidligere planer.

Klikk på bildet for å forstørre.

KFUM-LEDELSEN: Thor-Erik Stenberg og Vegard Kobberdal.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fire etasjer: KFUM åpner for at Oslo politikammer kan bruke to etasjer til treningssal. I tillegg kommer klubblokaler, kontorer og kafé.

Klikk på bildet for å forstørre.

KFUM-ERE: (F.v.) Delia Letelier, Rikke Broen, Hedda Beckstrøm, Lucas Skybakmoen, Filip Beckstrøm og Benjamin Svartdahl (t.h.).

EKEBERG: Etter at Plan- og bygningsetaten (PBE) i februar kontant avslo å behandle forslag om KFUM Arena på Ekeberg, har klubbledelsen gått tilbake til tegnebrettet. Nå leverer de inn et nytt forslag og en klage på avslaget.

LES OGSÅ: KFUM Arena skapte lokalpolitisk thriller

De nye planene er kraftig nedskalert i forhold til de opprinnelige tegningene. Det er nå ikke lenger boliger med i bildet, ei heller svømmeanlegg.

Høyden på anlegget er også halvert og makshøyden blir nå 7,5 meter. Den ene tribunen er fjernet slik at hele anlegget blir åpent og tilgjengelig. Grøntområdet mot boligbebyggelsen i vest skal også få bli som det er.

– Naboene var sterkt imot den planlagte veien bak anlegget. Vi trodde det var hensiktsmessig med en vei her, men den har vi nå fjernet fra våre planer, sier Vegard Kobberdal, daglig leder for KFUM-hallen.

Styreformann i KFUM, Thor-Erik Stenberg, tror at deres intensjoner ikke har kommet godt nok frem.

– Vi ønsker et anlegg, et stadion, for hele familien. Ikke først og fremst et kjempestadion for fotballforbundet, sier styreformannen og legger til at 90 prosent av brukerne er barn og unge.

– Behovet for idrettslag og -anlegg i bydelen øker hvert år. Kapasiteten er sprengt. Det vi ønsker er å skape en base for positiv aktivitet for hele familien. Et samfunnsbygg til glede for nærmiljøet.

LES OGSÅ: Denne bydelen tar gjerne imot KFUM

Kan innlemme rodetomt

Plan- og bygningsetaten har lagt frem forslag om å anlegge et permanent driftsbygg og toalettanlegg på østsiden av Ekebergveien hvor det i dag er en "midlertidig" rodetomt.

Bydelen ønsker at et slikt anlegg skal plasseres på den andre siden av Ekebergveien, i tilknytning til hallene.

– Vi ser for oss at det er mulig å legge et slikt driftsbygg i tilknytning til arenaen hvor det likevel vil komme toaletter, hvis det er ønskelig, sier Kobberdal.

LES OGSÅ: Skjebnetime for KFUM Arena

Ønsket dialog

I PBEs begrunnelse for å avslå behandling av KFUMs arenaforslag, står det blant annet at planene er strid med «RPR (rikspolitiske retningslinjer) for barn og unge som skal styrke barn og unges interesser, noe nedbygging av friområde til boliger ikke gjør».

Fredag sendes en klage på vedtaket sammen med de reviderte planene.

– Vi har jobbet med dette siden 2012 og hele veien har vi lagt opp til en dialog med PBE. Vi ble derfor overrasket over at de avslo planene uten noen dialog i forkant, sier Kobberdal og legger til at de hele tiden har lagt frem konseptutkast.

– Vi har vært innstilt på å endre planene og tilpasse i forhold til de innspill vi får. Vi er glad for de tilbakemeldingene som kommer, sier Kobberdal.

LES OGSÅ:

– KFUM bygger ikke Campus Norway

– Campus Norway? Nei takk

Knuste KFUMs drøm på fem minutter

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.