*Nettavisen* Nyheter.

Nye planer for Økernparken

I løpet av 2006, vil deler av Økernparken bli omgjort til en sosial møteplass for alle aldersgrupper. Denne vil gå under navnet 1000-års parken.

Intensjonen er å skape et hyggelig tilholdssted for både unge og gamle. Det skal være et grønt areal som er tilgjengelig for alle. Parken vil ha en universell utforming, og det skal være lett å komme til med rullestol. Prosjektet er finansiert av eksterne midler, blant annet fra Husbanken.

Positiv tilbakemelding

Synnøve Bøgeberg, som sammen med kultursjef i Bydel Bjerke, Synøve Bystøl, er ansvarlig for prosjektet, forteller at alle de har søkt penger hos har vært veldig positive. Alle midlene er foreløpig ikke i boks, men hun ser ikke på det som et problem, da de har fått så god tilbakemelding på prosjektet.
- Vi er veldig i gang nå. Det er veldig spennende, sier hun.

Syke trær

Det var i forbindelse med 1000-års markeringen at det ble bestemt at deler av Økernparken skulle forandres til det som nå kalles 1000-års parken. Det har blitt leid inn en landskapsarkitekt fra Bukkene Bruse, Bjarne Sigve Grønsberg, som skal utforme en arena som vil bestå blant annet av hinderløype og scene. Av materialer brukes i hovedsak almestokker, med almesyke.
- Det er viktig for oss å bruke ressursene i naturen. Det finnes mange trær med almesyke i Oslo. De er veldig fine å se på, de er litt grålige i farven. Dessuten gir sykdommen dem en slags naturlig impregnering, sier Bøgeberg.
Det er ennå ikke sikkert når parken vil stå ferdig. Planen var å være ferdig til Økern sykehjem skulle ha sin årlige internasjonale fest, men Bøgeberg mener de nok må se langt etter det.
- Jeg tviler på at vi blir ferdig til da. Selv om det var det vi håpet på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.